UPDATE Bugetul pe 2016 şi rectificarea bugetară se discută într-o şedinţă restrânsă a coaliţiei de guvernare. Ponta: avem acord şi sprijin politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul se va reuni vineri pentru o nouă rectificare bugetară
Guvernul se va reuni vineri pentru o nouă rectificare bugetară

Coaliţia de guvernare s-a reunit miercuri într-o şedinţă restrânsă pentru a discuta despre rectificarea bugetară care ar urma să fie aprobată de Executiv vineri, dar şi despre proiectul bugetului de stat pe 2016, potrivit unor surse politice.

UPDATE

Premierul Victor Ponta anunţă că reprezentanţii Guvernului şi cei ai Coaliţiei au ajuns la "un acord şi sprijin politic" pentru agricultură, sănătate şi autorităţi locale la o întâlnire pe tema rectificării bugetare.

"Meeting Guvern-Coaliţie politică referitoare la rectificarea bugetară! Acord şi sprijin politic pentru sănătate, agricultură, autorităţi locale!", a scris premierul, miercuri, pe Twitter.


Victor Ponta anunţa luni că Executivul se va reuni într-o şedinţă specială vineri pentru a aproba a doua rectificare bugetară pe anul în curs.

Ţinta de deficit se menţine la 1,86% vdin PIB

De asemenea, marţi, Ponta a precizat că urmează să aibă discuţii cu liderii coaliţiei şi că rectificarea bugetară va fi una pozitivă şi va fi păstrată ţinta de deficit bugetar de 1.86 la sută din PIB.

"Mâine şi poimâine (miercuri şi joi n.r.) vreau să definitivăm şi în cadrul Guvernului şi împreună cu coaliţia politică care ne sprijină rectificarea care va avea loc vineri", a declarat premierul Victor Ponta, marţi, în debutul şedinţei săptămânale a Executivului.

El a precizat că România are mai mulţi bani încasaţi la buget, acesta fiind "un merit al ANAF care a combătut evaziunea fiscală".

"Spun însă că este din nou o rectificare pozitivă, avem bani mai mulţi încasaţi la buget decât au fost prevăzuţi în Legea Bugetului şi ăsta este meritul ANAF, în primul rând, care a combătut evaziunea fiscală şi meritul politicilor noastre pe care le-am aprobat pentru că, vă dau un singur exemplu, TVA 9 la sută la alimente - am încasat mai mult TVA decât cu 24 la sută - deci e o rectificare pozitivă, rectificare în care cam toate cererile pe care le-aţi făcut pentru medici, pentru salariile la medici, pentru transporturi, pentru încălzire, pentru autorităţi locale, deci cam tot ceea ce aţi cerut am putut să punem în practică şi, evident, acum toată lumea s-a obişnuit cu normalul, nu e niciun fel de problemă", a adăugat Ponta.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite