UPDATE Bogdan Drăgoi participă la întâlnirea Ponta- FMI. Premierul desemnat vrea o nouă scrisoare de intenţie până pe 8 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a sosit, luni, la sediul USL, pentru a participa la întâlnirea premierului desemnat Victor Ponta cu delegaţia FMI, BM şi CE.

Ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a sosit, luni, la sediul USL, pentru a participa la întâlnirea premierului desemnat Victor Ponta cu delegaţia FMI, BM şi CE.

Bogdan Drăgoi este în acest moment ministru interimar, după ce Guvernul Ungureanu din care făcea parte a căzut în urma moţiunii de cenzură. El a precizat că a venit la invitaţia premierului desemnat Victor Ponta. Unele informaţii arătau că Ponta ar dori menţinerea lui Drăgoi pe postul de ministru de Finanţe. La întrevedere, participă şi Liviu Voinea, Daniel Dăianu, Liviu Voinea şi Daniel Constantin.

Drăgoi a mai spus că la întâlnirea cu delegaţia FMI, BM şi CE va prezenta situaţia la zi a economiei româneşti.

Pe de altă parte, premierul desemnat Victor Ponta a declarat că doreşte ca în prima şedinţă a Cabinetului său, în data de 8 mai, să fie aprobată scrisoarea de intenţie către FMI."Delegaţia FMI, a BM şi CE ar urma să-şi încheie vizita în data de 8 sau 9. Intenţia mea este ca, până atunci, deşi Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuţiile necesare pentru ca pe 8, în prima şedinţă a noului guvern, să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie, în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie", a spus Ponta.

Victor Ponta a adăugat că mesajul pe care doreşte să-l dea este de "absolută stabilitate".

"Mesajul foarte clar pe care vreau să-l dau este de absolută stabilitate din punct de vedere financiar şi din punct de vedere guvernamental", a declarat Ponta.

El a mai spus că, din obligaţiile asumate de România, puţine mai pot fi schimbate, dar a precizat că noul guvern va avea o viziune proprie.

UPDATE 16.45 Victor Ponta a declarat, în debutul întâlnirii cu delegaţia FMI, că ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, i-a făcut o favoare personală pentru că i s-a alăturat la această întrevedere, el apreciind că acest fapt este un exemplu bun de conlucrare pentru binele ţării.

"Nu este o situaţie foarte familiară, sunt foarte recunoscător domnului Drăgoi, cred că este un exemplu bun de lucru împreună pentru binele ţării", a spus Ponta.

El le-a mulţumit membrilor delegaţiei FMI, BM şi CE pentru că au acceptat această întâlnire informală, având în vedere că are doar funcţia de premier desemnat, respectiv de persoană care trebuie să construiască noul Cabinet.

"Intenţia noastră politică este de a face cât de mult putem pentru a păstra stabilitatea, predictibilitatea României şi de a avea cât de curând posibil luni, cred, un nou Guvern care va respecta responsabilităţile cu partenerii internaţionali. Este o decizie politică, sper ca împreună cu dumneavostră vom putea să îndeplinim acestea cât de curând", a spus Ponta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite