Uniqa Asigurări a primit aprobarea ASF de a ieşi de pe piaţa RCA

0
0
Asigurare auto RCA Foto: Shutterstock
Asigurare auto RCA Foto: Shutterstock

La numai două luni de la intrarea în procedură de faliment a City Insurance, cel mai mare asigurator, ASF a aprobat grupului austriac Uniqa să iasă de pe piaţa asigurărilor obligatorii auto.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat ieşirea de pe piaţa RCA a Uniqa, ceea ce-i face pe specialişti să spună că segmentul RCA trece printr-o perioadă agitată şi sunt posibile noi majorări de tarife la poliţele auto obligatorii, conform Digi24.

După ce ASF a transmis vineri că a aprobat „retragerea, la ce­rere, a autorizaţiei pen­tru practicarea asigurării obli­gatorii de răspundere ci­vilă auto pentru preju­di­cii produse terţilor prin acci­den­te de vehicule şi tram­va­ie (RCA) acordată so­cie­tăţii Uniqa Asigurări”, brokerii au eliminat firma din lista ofertanţilor RCA.

Poliţele deja cumpărate rămân valabile.

Conform sursei citate, în piaţă au mai rămas acum şapte firme la care şoferii îşi mai pot face acum asigurarea obligatorie: Euroins, Allianz-Ţiriac, Omniasig, Asirom, Grawe, Groupama şi Generali.

Preţurile RCA au explodat după intrarea în faliment a City Insurance, cel mai mare asigurător din România. Pe lângă această problemă, şoferii se confruntă şi cu refuzul unor service-uri auto de a efectua reparaţii în baza poliţelor emise de compania falimentară.

Citeşte şi: 

Falimentul City Insurance: Statul va plăti daune de peste 150 de milioane de euro din banii asiguraţilor. Conducerea ASF nu s-a prezentat la audieri

Ce se va întâmpla cu şoferii care au încheiat poliţe de asigurare la City Insurance

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite