Unicredit dublează unele comisioane şi închide conturile în 9 valute. Ce se întâmplă cu banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UniCredit Bank

Unicredit Bank a anunţat miercuri că, începând cu data de 1 noiembrie 2019, va schimba aproape în totalitate regulile, inclusiv prin modificarea comisioanelor percepute atât pentru administrarea conturilor, cât şi pentru retragerea de numerar de la bancomate. Banca anunţă că va elimina din oferta băncii şi conturile pentru franci elveţieni şi alte valute, putând fi deschise doar conturi în lei, euro, dolari şi forinţi.

„Simplificăm oferta de produse prin eliminarea din oferta Băncii a conturilor în valutele CHF, CAD, DKK, JPY, NOK, SEK, AUD, TRY, PLN”, a informat instituţia, precizând că, de la 1 noiembrie, se vor putea deschide doar conturi în lei, euro, dolari, lire sterline şi forinţi.

Pe de altă parte, administarea conturilor curente în euro, dolari, lire sterline şi forinţi vor fi comisionate lunar cu 2 euro/dolari/lire sterline/forinţi, dublu faţă de comisioanele percepute până la 1 noiembrie 2019.

Pentru furnizarea cardului Visa Electron se va percepe suma de 25 de lei, faţă de 12 lei în prezent, pentru depunerea de numerar în lei sau valută se va percepe 0,5% din valoare, faţă de zero până acum.

Restul comisioanelor pot fi văzute mai jos:

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

Ce trebuie să ştie cei care au conturi în CHF, CAD, DKK, JPY, NOK, SEK, AUD, TRY, PLN

Dacă deţii un cont într-una din valutele CHF, CAD, DKK, JPY, NOK, SEK, AUD, TRY, PLN, acesta va fi închis pe 01 noiembrie 2019, împreună cu produsele/serviciile ataşate (de ex. Online B@nking, Mobile B@nking, card de debit, Info SMS), dacă acestea nu sunt ataşate în acelaşi timp şi la alte conturi deschise în Lei, EUR, USD, GBP şi HUF.

Cum accesezi până la 31 octombrie 2019 sumele disponibile în conturile ce urmează a fi închise

Poţi utiliza contul pentru efectuarea operaţiunilor de plată în aceleaşi condiţii ca şi până acum.

„Îţi recomandăm ca, până la data de 31 octombrie 2019, să utilizezi una dintre următoarele opţiuni pentru gestionarea disponibilului existent în cont, dacă acesta nu este indisponibilizat în cazul popririi sau sechestrului ordonat conform legii:

● să transferi sumele disponibile într-un cont care va rămâne deschis (Lei, EUR, USD, GBP si HUF), pe care îl deţii la UniCredit Bank;

● să transferi sumele disponibile în conturi deschise la alte bănci;

● să retragi sumele disponibile la ghişeele Băncii. În cazul în care deţii sume disponibile în TRY şi PLN te anunţăm că acestea nu pot fi retrase de la ghiseele Băncii, ci doar transferate în conturi deschise la UniCredit Bank sau în conturi deschise la alte banci“.

Cum accesezi după 1 noiembrie 2019 sumele tale după închiderea conturilor

În data de 01 noiembrie 2019, sumele care vor fi în continuare disponibile în conturile deschise în monedele CHF, CAD, DKK, JPY, NOK, SEK, AUD, TRY, PLN vor fi automat transferate de Bancă într-un cont intern al Băncii, iar ulterior transferului aceste conturi se vor închide. Poţi intra în posesia sumelor disponibile în contul intern al Băncii, într-un termen de maximum 5 ani.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite