Unde au plecat românii în vacanța de Paște. Costul pentru un bilet de avion, mai mare ca anul trecut

0
Publicat:

Preţul mediu pentru un bilet de avion din România spre destinaţiile europene în perioada Paştelui este de 173 de euro în 2023, în comparaţie cu 164 de euro în 2022, arată datele agenţiei online de turism Vola.ro.

Românii au plătit 173 euro, în medie, pe biletul de avion de Paște, Foto: Shutterstock
Românii au plătit 173 euro, în medie, pe biletul de avion de Paște, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi români şi-au rezervat biletele de avion pentru vacanţa de Paşte, în medie, cu 33 de zile înaintea datei zborului. Totodată, cele mai rezervate destinaţii dinspre România spre alte ţări europene sunt cele în care există comunităţi mari de români şi care sunt adesea alese pentru city break-uri: Italia, Spania, Franţa, Germania şi Marea Britanie, arată datele unui sondaj realizat de un turoperator, informează Agerpres.

Pe de altă parte, tariful mediu pentru un zbor dintre diaspora către România este de 232 de euro, faţă de valoarea de 153 de euro, în 2022.

De asemenea, cel mai ieftin bilet de avion vândut de Vola.ro, de Paşte, a fost de numai 44 de euro (pe ruta Italia - România), iar cel mai scump a fost unul de 805 euro (pe ruta Finlanda - România).

Românii petrec mai multe zile în ţară

Sursa citată menţionează că cele mai multe zboruri în această perioadă au fost în zilele de joi şi vineri, iar în ceea ce priveşte timpul petrecut la destinaţie, există o diferenţă între diaspora care vine acasă şi cei care călătoresc în afara ţării.

Astfel, românii care se întorc acasă de sărbători vor petrece, în medie, 6 zile în ţară, pe când cei care merg în vacanţă de Paște în Europa vor petrece, în medie, 4.5 zile la destinaţie.

Sondajul relevă faptul că în topul destinaţiilor interne spre care s-au vândut cele mai multe bilete de Paşte, anul acesta, se află: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava şi Bacău.

Vacanţe de 1 Mai şi Iunie

,,Cum anul acesta cele mai multe zile libere legale pică în timpul săptămânii, românii se vor mai bucura de încă două minivacanţe: una cu ocazia zilei de 1 Mai şi alta de Rusalii (care va fi legată şi 1 Iunie, tot o zi liberă de la stat).”, arată reprezentanţii agenţiei online.

Potrivit Vola.ro, românii au rezervat deja zboruri pentru aceste perioade, iar topul destinaţiilor alese de ei arată astfel: Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa şi Grecia.

,,Preţul mediu pentru un bilet de avion în mai şi iunie, în timpul acestor sărbători, este de 160 de euro. Cel mai ieftin bilet rezervat pe Vola.ro a fost de numai 35 de euro (cu destinaţia Italia), pe când cel mai scump bilet a fost de 1.147 de euro (cu destinaţia Japonia). În Europa, cel mai scump bilet de avion rezervat în această perioadă - 655 de euro - este unul pentru Barcelona, rutele spre Spania înregistrând creşteri semnificative de tarife pe durata verii", menţionează sursa citată.

În acest context, rezultatele sondajului arată că biletele de avion pentru minivacanţele din mai şi iunie au fost cumpărate, în medie, cu trei luni înainte de data plecării, semn că românii continuă să profite de ofertele early booking, dar şi că acum au încredere să rezerve în avans călătoriile, revenind astfel la obiceiurile de dinaintea restricţiilor impuse de pandemie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite