La Rânca se schiază de Paște ca în plină iarnă. Stratul de zăpadă este de aproape o jumătate de metru

0
Publicat:

În stațiunea montană Rânca, din județul Gorj, aflată pe Transalpina, la o altitudine de 1.600 de metri se schiază ca în plină iarnă, stratul de zăpadă ajungând la aproximativ o jumătate de metru.

La Rânca încă se poate schia în condiții bune Foto: Shutterstock
La Rânca încă se poate schia în condiții bune Foto: Shutterstock

Stratul de zăpadă pe pârtii este unul consistent și se poate schia în condiții foarte bune, astfel că cei care vor să petreacă Paștele pe pârtia de schi sunt așteptați în Munții Parâng. Iubitorii sporturilor albe sunt mulțumiți de condițiile de pe pârtiile de schi: „Se schiază foarte bine. Am tot urmărit să vedem dacă mai e zăpadă, că noi voiam să mai venim să mai schiem“, a spus un turist.

Prețurile pentru o noapte de cazare diferă între 150 de lei pe noapte și ajung până la 300 de lei.

Turiștii pot opta și pentru pachete speciale de sărbătorile pascale, care cuprind și masa tradițională.

Turiștii sunt așteptați cu mâncăruri tradiționale

Există în continuare locuri de cazare disponibile în zona Rânca. Gradul de cazare este undeva la 50% în stațiune și se așteaptă să mai urce de Paște.

Pregătim și produsele tradiționale de Paște, precum drobul, sarmalele, curcan și miel la cuptor sau proțap. Avem produse procurate din zonă. Nu luăm mielul de la supermarket. Noi suntem pregătiți pentru cei care vor sărbători Paștele la Rânca, dar și pentru cei care vor urca doar la schi. Oricine este binevenit. Va fi Paște cu zăpadă la Rânca”, a spus Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni din Rânca și președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

Salvamontiștii vor fi și ei la datorie de Paște în zona Rânca. Aici se poate ajunge pe Drumul Național 67 C, denumit și Transalpina, cel mai înalt drum din țară, care ajunge până la o altitudine de 2145 de metri în pasul Urdele. Drumul pornește din localitatea Bengești Ciocadia. Este permisă circulația doar până în Rânca, deoarece la înălțimi mai mai mari stratul de zăpadă este foarte mare. Se așteaptă ca circulația să se redeschidă în totalitate la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite