Un miliardar indian spune că tinerii ar trebui să muncească 70 de ore pe săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai importanți lideri de afaceri din India a declarat că tinerii indieni trebuie să muncească 70 de ore pe săptămână dacă vor să își vadă țara realizându-și potențialul economic.

foto oboseala la locul de muncă
Tinerii ar trebui să lucreze 70 de ore pe săptămână, spune un miliardar indian

Sfatul meu este ca tinerii noștri să spună: „Aceasta este țara mea. Vreau să muncesc 70 de ore pe săptămână”, a declarat N.R. Narayana Murthy, fondatorul gigantului din domeniul tehnologiei informației Infosys, în vârstă de 77 de ani, într-un interviu recent cu fostul director financiar al Infosys, T.V. Mohandas Pai, potrivit Insider.

Murthy, care a cofondat Infosys în 1981 și are o avere netă de aproximativ 4,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes, a declarat că India are unul dintre cele mai scăzute niveluri de productivitate din lume și că este responsabilitatea tinerilor din țară să determine schimbări în cultura de muncă.

Aproximativ 66% din populația Indiei are sub 35 de ani, potrivit cifrelor Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

„Cultura noastră trebuie să se schimbe și să devină cea a unor oameni extrem de determinați, extrem de disciplinați și extrem de harnici”, a spus Murthy.

El a adăugat că a fost un moment oportun pentru „consolidarea și accelerarea” progresului economic al țării, deoarece India începe să primească recunoaștere la nivel mondial pentru economia sa în creștere rapidă, care este pe cale să devină a doua cea mai mare economie a lumii până în 2075.

Dar indienii lucrează deja unele dintre cele mai lungi ore de muncă dintre toate naționalitățile, cu o medie de aproximativ 47,7 ore pe săptămână pentru fiecare persoană angajată, potrivit OIM. Acest lucru plasează India pe locul șapte în clasamentul mondial, doar Qatar, Congo, Lesotho, Bhutan, Gambia și Emiratele Arabe Unite având o medie mai mare, conform OIM.

Comentariile lui Murthy au stârnit astfel o dezbatere pe rețelele de socializare, unii spunând că respectarea sfatului său s-ar putea întoarce împotriva sa și ar putea duce la epuizare.

Într-o postare pe X, fostul Twitter, antreprenorul în domeniul tehnologiei Vishal Gondal a scris: „Cu respect, Narayana Murthy ji, deși munca grea este crucială, o săptămână de lucru de 70 de ore poate risca să se epuizeze și să înăbușe creativitatea”.

O săptămână de lucru de 70 de ore ar putea, de asemenea, să ridice dificultăți pentru femeile care lucrează, multe dintre ele având și o mare parte din sarcinile casnice.

Un sondaj privind utilizarea timpului realizat în 2019 a arătat că femeile indiene au petrecut aproximativ 299 de minute pe zi pentru treburile casnice și 134 de minute pentru sarcinile de îngrijire, în timp ce bărbații au petrecut doar 97 de minute pentru a îndeplini sarcinile casnice și 76 de minute pentru a se ocupa de îngrijire.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite