Un judecător american a decis că Bitcoin este o monedă validă, care poate fi reglementată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bitcoin a fost recunoscută ca monedă printr-o decizie a unui judecător din Texas
Bitcoin a fost recunoscută ca monedă printr-o decizie a unui judecător din Texas

Un judecător federal din Texas a decis că Bitcoin, moneda digitală, este o valută validă, prin urmare poate fi recunoscută ca atare şi reglementată de autorităţi, într-un proces pentru o uriaşă schemp Ponzi ce are la bază un fond de investiţii denominat în unităţi Bitcoin.

Decizia face parte dintr-un proces încă pe rol la o instanţă din Texas, în care un bărbat este acuzat de o schemă Ponzi masivă care are la bază un fond de investiţii denominat în unităţi Bitcoin. 

Este prima schemă de escrocherie bazată pe Bitcoin, moneda Internetului, de care s-a aflat până acum. Fondul de investiţii Bitcoin Savings and Trust şi a fost închis în august 2012. 

Comisia pentru Valori Mobiliare şi Schimburi, autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din SUA, a înaintat o plângere şi l-a pus oficial sub auzare pentru fraudă pe Trendon Shavers, fondatorul fondului. În acel moment, fondul avea o valoare echivalentă cu 4,5 milioane de dolari, în unităţi Bitcoin.

Apărarea lui Shavers s-a bazat pe faptul că Bitcoin nu este o monedă oficială, prin urmare nu poate fi condamnat pentru escrocherie. Judecătorul a emis însă acum o decizie parţială privind validitatea monedei, arătând că „este clar că Bitcoin poate fi folosit drept bani”. El a continuat, arătând că monedda virtuală poate fi folosită pentru a cumpăra bunuri şi servicii şi poate fi tranzacţionată pentru alte valute. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite