Un traficant de droguri, primul om căruia SUA îi confiscă bitcoinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOT The Verge
FOTOT The Verge

DEA a confiscat, de la un traficant de droguri, suma de 11.02 bitcoini. Aceasta este prima dată când autorităţile americane pun sechestru pe o criptomonedă, potrivit TechCrunch.

Infractorul comercializa substanţe interzise pe site-ul Silk Road, un portal ce poate fi găsit pe internetul ascuns şi pe care tranzacţiile se fac prin moneda virtuală bitcoin.

Eric Daniel Hughes ar fi comercializat clonazepam şi marijuana. Cei de la DEA au publicat un anunţ în care apare şi faptul că infractorului i-a fost confiscată suma de 11.02 bitcoini. 

Ofiţerii au publicat şi adresa „portofelului“ lui Daniel Hughes:  #1ETDwGUC1QcjYuehFr3u1FD3MvDaUs7SF.

Cei de la Lets TalkBitcoin au încercat să urmărească traseul banilor şi au descoperit că cei 11.02 bitcoini au fost mutaţi într-un alt cont pe 12 aprilie 2013, ziua în care Hughes a fost arestat. Asta denotă faptul că DEA deţine propriul cont bitcoin.

Site-ul Silk Road poate fi accesat cu ajutorul browserului Tor, care ar trebui să garanteze anonimitate. Totuşi, se pare că Hughes nu este cel mai inteligent dintre infractori. Potrivit unui fost client, acesta şi-a lăsat întreaga adresă personală într-un mesaj.

„Ciudat este că mi-a trimis un mesaj de pe contul lui de vânzător şi, de bună voie, mi-a lăsat întreaga lui adresă, nu o adresă de întâlnire. Eu l-am avertizat şi i-am zis să aibă grijă că oricine ar putea să-l şantajeze“, scrie pe un form dedicat Silk Road.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite