Trufandaua de primăvară care se vinde mai scump decât ceafa de porc

0
Publicat:

Se găsește în toate piețele în această perioadă, însă prețurile sunt exorbitante, având în vedere că au crescut cu circa 40% în ultimul an, depășind prețul unui kilogram de ceafă de porc.

O persoană verifică bancnotele din portofel
Prețul urzicilor a crescut considerabișl în ultimul an

Recunoscute pentru efectele sale curative, urzicile au ajuns să fie extrem de scumpe în acest an, un singur kilogram ajungând să fie vândut la piața cu peste 40 de lei.

Prețul este cu mult mai mare decât anul trecut, când un kilogram se vindea cu cca 25 de lei.

În acest an însă, prețul a ajuns la 40 de lei, mult mai mare decât prețul cărnii de pui sau al cefei de porc și chiar al cărnii de vită.

Și în restaurante pot fi servite preparate din urzici, însă prețul unei porții ajunge la 35 de lei.

Cert este că, deși foarte scumpe, urzicile aduc o serie de beneficii sănătății oamenilor fiind recunoscută pentru efectele sale. Folosită ca plantă tămăduitoare din străbuni, urzica şi-a căpătat faima de buruiană bună la toate. Puţine sunt afecţiunile pentru care medicina naturistă nu indică măcar un remediu pe bază de urzică.

Planta are numeroase utilizări în bucătărie, dar şi mai multe în medicina naturistă, graţie conţinutului său bogat în vitamine, substanţe proteice, azotoase, glucide, acizi, săruri minerale, clorofilă şi aminoacizii esenţiali (toată seria). Sunt argumente suficiente pentru a profita de primăvară, când urzicile sunt peste tot, pentru a le aduna şi pune la uscat.

Este anotimpul lor. Pot fi recoltate până când înfloresc, adică la vară. Este un moment potrivit să beneficiem de calităţile lor terapeutice”, declara pentru "Adevărul" specialistul în fitoterapie, Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Una dintre cele mai cunoscute virtuţi ale sale este aceea de a combate anemia şi oboseala, ştiut fiind că urzica este una dintre plantele bogate în fier.

La fel de renumită a făcut-o şi capacitatea sa de a opri sângerările uşoare, datorită proprietăţilor sale hemostatice. Indicaţiile sale terapeutice depăşesc însă cu mult aceste sfere.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite