„Trenul SF“ Hyperion pleacă de vineri, 31 iulie, spre litoral şi încinge concurenţa pe ruta Bucureşti-Constanţa. Cât costă biletul pe calea ferată şi pe şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începând din 31 iulie, trenul Hyperion va circula non-stop spre litoral
Începând din 31 iulie, trenul Hyperion va circula non-stop spre litoral

În dimineaţa zilei de vineri, 31 iulie, spre litoral porneşte din nou „trenul SF“ Hyperion (administrat de operatorul privat Softrans), cu o ofertă care pune în încurcătură şi concurenţa de pe calea ferată, şi pe cea de pe autostradă.

Hyperion pleacă de la Craiova la ora 6.45, apoi de la Bucureşti-Nord la ora 10.15 şi soseşte la Constanţa la ora 12.29.

Preţul biletului este de 70 de lei/călătorie pe ruta Craiova-Constanţa şi de 40 de lei pe Bucureşti-Constanţa, sensibil mai mic decât la operatorul de stat CFR Călători (94 de lei pe Craiova-Constanţa, respectiv 62 de lei pe Bucureşti-Constanţa).

Tariful Hyperion concurează la o egalitate aproximativă cu cel practicat de transportatorii auto, care percep între 40 şi 50 de lei pe călătorie, varianta cu trenul având însă avantaje nete faţă de cea cu microbuzul sau autocarul.

„Garnitura aceasta a trenului Hyperion către litoral este cea care a circulat, în perioada anterioară, pe ruta către munte (Craiova-Bucureşti-Braşov), iar de la 1 septembrie va porni şi cealaltă garnitură către munte.
Ca noutate, în acest an trenul către litoral nu se va mai opri la sfârşitul sezonului estival, ci va circula permanent pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa, pentru că şi în sezonul rece avem suficientă cerere“, a declarat pentru „Weekend Adevărul“ Nicolae Mihai, directorul general al companiei Softrans, operatorul trenului Hyperion.

WI-FI gratuit şi bilet fără suprataxă

Hyperion a fost supranumit de presă „Trenul SF“ datorită designului modern al garniturii (şi la exterior, şi la interior) şi facilităţilor pentru pasageri, dar mai ales pentru faptul că la bordul „navetei“ feroviare există semnal Wi-Fi pentru accesul gratuit la internet.

tarife transport litoral

Mai mult, spre deosebire de CFR Călători, care percepe suprataxă la biletele cumpărate din tren, Softrans vinde bilete în tren fără niciun adaos la tariful normal.

CFR Călători contraatacă

Văzând oferta concurenţei private, operatorul de stat CFR Călători a ieşit cu o contraofertă, destinată însă doar tinerilor care vor să meargă la mare în grup.

Mai exact, potrivit unui comunicat al transportatorului public, tinerii care se reunesc în grupuri de 2 până la 10 persoane pot cumpăra bilete la 25 de lei/călătorie/persoană dacă le achiziţionează online.

Oferta nu este însă valabilă „în zilele de vineri, duminică şi în ziua plecării trenului“, precizează CFR Călători.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite