Trei furnizori de energie, printre care Tinmar Energy, au fost amendați de ANRE

0
Publicat:

ANRE a finalizat acțiunile de control inopinate demarate ca urmare a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice transmise clienților finali de către societatea Tinmar Energy SA.

ANRE a amendat Tinmar Energy Foto Shutterstock
ANRE a amendat Tinmar Energy Foto Shutterstock

Controale inopinate au avut loc şi la afiliaţii săi: Solprim S.R.L., S.C. Eye Mall S.R.L., Arinna Development S.R.L. și Lord Energy S.R.L..

Acțiunile de control au avut ca tematică:

1. Verificarea modului în care societățile și-au îndeplinit obligația de achiziționare a energiei electrice, astfel încât să asigure acoperirea consumului clienților (art. 57 alin. (6) din Legea nr. 123/2012).

2. Verificarea respectării interdicției de a nu denunța unilateral contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienții finali (art. 58 alin. (1^1) din Legea nr. 123/2012).

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societățile în cauză și-au îndeplinit obligația de achiziționare a energiei electrice pentru acoperirea consumului clienților și nu au denunțat unilateral contractele de furnizare a energiei electrice.

Au trimis fără drept notificări privind întreruperea furnizării energiei electrice

Cu toate acestea, pentru emiterea și transmiterea către clienți a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16.09.2022, fără a avea acest drept, societățile Tinmar Energy S.A. și Solprim S.R.L. au fost sancționate fiecare cu amendă contravențională în valoare de 20.000 lei.

Societatea Eye Mall S.R.L. a fost sancționată cu amendă în valoare de 60.000 lei pentru emiterea și transmiterea către clienți a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16.09.2022, fără a avea acest drept, precum și pentru inserarea în contractele de furnizare a energiei electrice a unei clauze care dă dreptul furnizorului de a denunța unilateral contractul, fiind, totodată, dispusă măsura de a modifica toate contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienții finali în sensul eliminării clauzei care dă dreptul furnizorului de a denunța unilateral contractul.

Societățile Arinna Development S.R.L. și Lord Energy S.R.L. nu au avut obligația de a achiziționa energie electrică pentru acoperirea consumului clienților finali, deoarece în perioada supusă controlului nu au avut clienți finali în portofoliu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite