Tinmar Energy afirmă că nu va denunța niciun contract de furnizare a energiei electrice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinmar Energy a dat asigurări că nu va denunța în mod unilateral nici un contract cu data de 16 septembrie 2022 și nici un consumator din portofoliu nu va rămâne fără furnizor / curent electric.

Tinmar Energy spune că nu va denunța niciun contract vineri
Tinmar Energy spune că nu va denunța niciun contract vineri

Redăm integral precizările reprezentanților Tinmar Energy:

1. Începând cu data de 16 septembrie aproximativ 100.000 de mii de clienţi rămân fără furnizor.

Tinmar Energy are în portofoliu un număr de 3.000 de consumatori nali. Folosirea unor informaţii exagerate în mod iresponsabil, total neadevărate, inducerea eronată a ideii că Tinmar Energy ar putea lăsa un număr atât de mare de consumatori, echivalentul locuitorilor unui oraș de dimensiunea Bacăului, fără energie electrică este în mod evident de natură să pună societatea noastră într-o lumină defavorabilă atât în relaţia cu clienţii cât şi cu instituţiile fi nanţatoare.

Tinmar Energy nu a denunţat unilateral nici un contract şi nici unul din consumatorii Tinmar nu va rămâne fără curent electric. Consumatorii casnici nu au facut obiectul notificărilor transmise de societatea furnizoare. În contextul noilor modificări legislative, societatea noastră încearcă să adapteze strategia de furnizare a energiei electrice astfel încat să nu afecteze, în primul rând consumatorii casnici și să poată susține inclusiv și toate celelalte categorii de consumatori. Societatea noastră îşi respectă clienții şi obligaţiile asumate în relaţiile contractuale cu aceştia şi numai dacă prevederile contractuale o permit, demarează discuţii cu consumatorii în vederea găsirii unor soluţii de comun acord pentru modi carea condițiilor contractuale, respectiv continuarea contractelor.

2. Tinmar Energy a depus licența la ANRE. Această știre este pură ficţiune cu un puternic impact negativ asupra imaginii societăţii noastre. Societatea noastră nu a renunţat și nu are în intenţie să renunțe la activitatea de furnizare energie electrică, nu va renunţa la contracte și îşi va respecta în continuare obligaţiile contractuale în totalitate.

3. Știri senzaționale “Contracte cu statul pe bandă rulantă”. Toate contractele încheiate de societatea Tinmar Energy au fost încheiate cu respectarea condițiilor şi termenilor impuși de legislaţia incidentă. Societatea are încheiate contracte atât cu persoane de drept privat cât și cu persoane de drept public. Contractele încheiate cu instituţii ale statului român au fost semnate în urma proceselor de licitaţie publică la care aveau posibilitatea şi au participat şi alți jucători din piaţă. Licitaţii pentru desemnarea furnizorului de energie electrică și/sau gaze naturale se organizează periodic de către instituţii publice iar câștigătorii sunt desemnaţi în funcție de prețul oferit și de îndeplinirea criteriilor din caietele de sarcini. Licitaţiile, condiţiile de desfăşurare şi câstigătorii licitaţiilor sunt informaţii cu caracter public.

4. În ceea ce priveşte cifra de afaceri şi profitul societăţii, acestea provin din mai multe ramuri de business în care compania Tinmar activează: furnizarea energie electrică, furnizarea gazelor naturale, comercializarea produselor petroliere, trading produse agricole. Creșterea cifrei de afaceri şi a pro tului în ultimul an este pe de o parte rezultatul creșterii organice pe ecare ramură de business în cei 21 de ani de existență iar pe de altă parte se datorează creșterii valorii de tranzacționare pentru ecare unitate de produs. Este de notorietate că de la an la an, prețul produselor energetice a crescut de câteva ori, motiv pentru care și cifra de afaceri a crescut în același ritm.

5. Tinmar Energy, în pragul falimentului/insolvență? Atragem atenția celor care vorbesc despre falimentul societăţii că suntem o societate solidă, solvabilă, ind pe deplin capabilă să iși onoreze toate obligațiile nanciare ce îi revin. Asocierea nefericită a numelui Tinmar Energy cu noțiunea de faliment/insolvență este total șicanatorie și de rea credință. Respectiva afirmație, total falsă din articol produce prejudicii grave de imagine companiei noastre. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite