Transportatorii cer Guvernului să plătească şomajul tehnic al şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
camion marfa

Transportatorii cer Guvernului să aloce un buget suficient pentru a plăti 75% din salariul tuturor angajaţilor firmelor aflate în dificultate pentru următoarele 90 zile, procent echivalent cu minimul care trebuie plătit şoferilor în caz de şomaj tehnic.

"Prin alocarea unui buget suficient pentru plata a 75% din salariile firmelor din domeniile afectate, acestea să fie plătite timp de 90 zile de către guvern direct angajaţilor. În acest fel timpul de asistenţă este relativ scurt, se oferă un nivel de confort personalului şi firmelor afectate care vor avea posibilitatea de a reporni activitatea, iar firmele şi angajaţii salvaţi se vor putea susţine şi vor putea genera venituri pentru bugetul public", susţin transportatorii afiliaţi în Uniunea Naţonală] a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

De exemplu, firmele care realizează transport rutier de persoane – naţional, internaţional, ocazional/turistic - şi care au înregistrat o scădere a cifrei de afaceri între 60%-100% ar putea beneficia de o astfel de măsură rapidă. ARR licenţiază operatorii de transport rutier şi operatorii economici care efectuează activităţi conexe transportului rutier şi eliberează licenţele de traseu operatorilor care efectuează transport rutier de persoane prin servicii regulate (naţional şi internaţional) şi servicii de transport ocazionale. Astfel, Ministerul Transporturilor cunoaşte traseele şi activitatea firmelor de transport persoane, astfel că statul ar putea cu uşurinţă să le ofere ajutor.

Măsuri similare au fost adoptate de state precum Danemarca, unde Guvernul va achita timp de trei luni salariile angajaţiilor afectaţi până la un maximum de 23.000 de coroane daneze (3.418 dolari)/lună, în timp ce companiile vor achita restul de 25%, sau Austria, unde Guvernul a alocat 4 miliarde de euro pentru a ajuta economia să treacă peste criza coronavirusului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite