Transelectrica şi Transgaz au semnat în Vietnam memorandumuri de cooperare cu două companii energetice locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transelectrica şi Transgaz, transportatorii naţionali de electricitate şi gaze naturale din România, au semnat în Vietnam memorandumuri de cooperare cu două companii energetice din această ţară, respectiv VietNam Electricity şi PVGASCITY, informează Ministerul Economiei.

Astfel, Transelectrica şi VietNam Electricity au semnat un memorandum, valabil pentru perioada 2016-1019, cu posibilitatea de prelungire, în care cele două părţi au convenit:

- furnizarea de servicii reciproce de consultanţă în probleme de interes specific;

- explorarea şi elaborarea unor proiecte comune în sectorul energetic în baza unor cadre legale agreate reciproc;

- efectuarea unor schimburi de know-how şi instruire în anumite arii de interes;

- derularea unor iniţiative comune în domenii de cooperare de interes reciproc;

- participare comună la proiecte internaţionale din domeniul energetic, cum ar fi: master planuri de dezvoltare a infrastructurii, servicii de consultanţă, proiectare, construcţii-montaj etc.

De partea cealaltă, Transgaz  şi PVGASCITY JSC au semnat un memorandum de coperare prin care şi-au exprimat intenţia şi angajamentul de a susţine în comun proiecte reciproc avantajoase şi de a dezvolta noi direcţii de colaborare în domeniul transportului gazelor naturale.

„Memorandumul conturează principiile de bază, responsabilităţile şi cadrul pentru coordonarea activităţilor ce se vor realiza între cei doi parteneri şi pune bazele dezvoltării unei colaborări ulterioare între aceştia. 

Părţile semnatare au convenit să coopereze pentru o perioadă de un an, în baza unui studiu de piaţă, însă, după identificare unui set de măsuri privind aspectele prioritare şi definirea viziunii proprii strategice“, arată Ministerul Economiei în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite