Traficul pe podul Giurgiu - Ruse va fi restricționat pe timp de noapte. Cât durează interdicția de circulație

0
Publicat:

Agenția de Infrastructură Rutieră (RIA), a anunțat faptul că traficul la Ruse de pe podul de peste Dunăre va fi închis pentru o peripadă de trei ore, în fiecare noapte din perioada 3-5 octombrie.

Pod peste Dunăre
Traficul la Ruse va fi restricționat pe timp de noapte, pe podul de peste Dunăre

Măsura de restricționare completă a traficului pentru intervale de trei ore a fost cerută în vederea efectuării unor reparații care trebuie realizate de urgență.

În plus, autoritățile bulgare au transmis faptul că pentru a minimiza perturbarea traficului de pe podul Giurgiu-Ruse, lucrările de reparații se vor realiza pe perioada de noapte.

Sectorul bulgar al podului peste Dunăre are 1,057 km şi sunt necesare reparaţii majore, care sunt incluse în programul RIA. La finalul lunii august 2023 a fost anunţată o licitaţie publică pentru o reparare majoră a facilităţii.

Aceași situație a fost întâlnită și în ultimele zile din luna august a acestui an, când traficul de pe ambele sensuri a fost oprit pentru o perioadă de patru ore pe noapte, timp de patru nopți.

În acea perioadă, restricțiile instituite au avut loc între orele 22:00 și 2:00, de asemenea, traficul fiind restricționat pentru realizarea unor lucrări de reparații urgente la rosturile și panourile de beton ale structurii podului.

Agenţia de Infrastructură Rutieră din Bulgaria a subliniat că până la acel moment, când au fost realizate lucrările de consolidare la finele lunii august a acestui an, nu a fost realizată nicio reparaţie majoră a podului. Rosturile au fost consolidate în urmă cu mai bine de 22 de ani, în timp ce hidroizolaţia şi pavajul de asfalt au fost înlocuite în 2011.

Și noul pod inaugurat peste Dunăre a avut nevoie de intervenția constructorilor, la doar două luni după inaugurare. În asflat au apărut denivelări masive, apărute ca urmare a circulației cu mașini ce depășeau greutatea admisă, în zilele caniculare. 

„Pe rampa de acces au apărut nişte denivelări. În principal, au fost identificate cauzele pentru care ele s-au produs, vorbesc aici despre o depăşire de tonaj. Știţi că am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricţii de tonaj la 7,5 tone, restricţii care nu au fost respectate de operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri. Aceste mici deficienţe vor fi remediate de către antreprenorul lucrării, astfel încât, la momentul recepţiei, la terminarea lucrărilor, nu vor mai fi niciun fel de probleme", a declarat Cristian Pistol, directorul CNAIR, la acel moment.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite