Noul pod peste Dunăre intră în reparații la doar două luni de la inaugurare: asfaltul distrus parțial va fi refăcut VIDEO

0
Publicat:

La două luni de la deschidere, podul peste Dunăre de la Brăila, Golden Gate de România, a intrat în reparații. Constructorul a început decopertarea asfaltului vălurit de pe prima bandă, astfel sunt restricții de circulație și pe timpul zilei.

Au fost probleme și cu parapeții metalici, care au trebuit refixați FOTO CNAIR
Au fost probleme și cu parapeții metalici, care au trebuit refixați FOTO CNAIR

Din imaginile realizate de șoferii, care au tranzitat în ultimele zile podul peste Dunăre, se observă cum pe un sens de circulație a început decopertarea asfaltului vălurit.

Denivelările au apărut în asfaltul podul peste Dunăre la începutul lunii august, la doar o lună de la inaugurarea construcției.

„Asfaltul este tasat, este lăsat și este fugit. Este refulat încoace, din cauza greutății. Deci nu este marcajul fugit. A fugit cu tot cu asfalt. Și asta este peste tot, unde se vede așa, este de la refularea asfaltului”, a filmat la acea dată un șofer nemulțumit.

Denivelări pe podul peste Dunăre FOTO: Petru Tudorache
Denivelări pe podul peste Dunăre FOTO: Petru Tudorache

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că problemele au apărut din cauză că nu s-au respectat restricțiile de tonaj impuse, în zilele caniculare, atunci când masa maximă autorizată ar fi trebuit să fie de 7,5 tone.

„Pe rampa de acces au apărut nişte denivelări. În principal, au fost identificate cauzele pentru care ele s-au produs, vorbesc aici despre o depăşire de tonaj. Știţi că am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricţii de tonaj la 7,5 tone, restricţii care nu au fost respectate de operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri. Aceste mici deficienţe vor fi remediate de către antreprenorul lucrării, astfel încât, la momentul recepţiei, la terminarea lucrărilor, nu vor mai fi niciun fel de probleme", a declarat Cristian Pistol.

Denivelări și pe drumul între Măcin și drumul de acces la Pod FOTO: Petru Tudorache
Denivelări și pe drumul între Măcin și drumul de acces la Pod FOTO: Petru Tudorache

Mai mult, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că șoferii de camioane care au produs denivelări la podul peste Dunăre de la Brăila, au fost amendați.

„În perioada în care e caniculă există restricții de tonaj peste tot, au fost acele restricții care nu au fost respectate de anumiți camionagii. I-am  amendat pe toți, vor fi remediate lucrările”, a spus Grindeanu.

Șoferii au filmat zilele acestea și drumul între Măcin și drumul de acces la Pod, care arată jalnic, după două luni de la deschidere: asfaltul s-a degradat și are numeroase denivelări.

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat joi, 6 iulie, și aduce o lungă serie de premiere pentru infrastructura din România. Este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea din Europa și cea mai înaltă construcție din țară.

Totodată, podul peste Dunăre este cea mai scumpă construcție post-revoluționară și este dotat cu centru de monitorizare, senzori și sistem de dezumidificare. Pilonii podului au fost construiți cu ajutorul laserului, iar pentru întinderea cablurilor principale s-a folosit o procedură în premieră în România.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite