Touroperatorul Christian Tour Holding vrea să cumpere compania aeriană Anima Wings Aviation

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care operatorul economic din domeniul turismului Christian Tour Holding S.A. intenționează să preia compana aeriană Anima Wings Aviation S.A.

Avion de pasageri deasupra unui oraș cu blocuri înalte
Christian Tour Holding vrea să cumpere compania aeriană Anima Wings Aviation

Grupul Christian Tour, cunoscut pe piață și sub numele de Memento Group, este activ în principal pe piața furnizării de servicii turistice.

Anima Wings este o companie specializată în zboruri de tip charter destinate tur-operatorilor din România.

Conform prevederilor Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenței, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax la nr. 021 405 45 12 sau prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Înfiinţată în 2019, Animawings operează zboruri regulate şi charter către cele mai populare destinaţii din Europa şi Africa.

Pe 18 iulie 2020 compania aeriană Animawings a operat primul său zbor de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, fiind prima companie certificată pe timpul pandemiei Covid 19 şi devenind astfel cea mai tânără companie aeriană din România.

Până ȋn prezent, aeronavele Animawings au operat mii de zboruri, care au ajuns în 36 de destinaţii din Tanzania, Grecia, Egipt, Turcia sau Spania, cu plecări de pe aeroporturile din Bucureşti, Arad, Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu-Mureş, Sibiu, Oradea, Iaşi, Craiova şi Baia Mare. Echipajele Animawings au adunat astfel un total de 2708 ore de zbor în acest prim an al companiei.

Acţionarii Animawings sunt Memento Group, cel mai mare grup turistic de incoming din România şi Aegean Airlines, compania aeriană a Greciei, cea mai mare companie aeriană din SE Europei, membru Star Alliance şi cea mai bună companie aeriană regională din Europa.

Piaţa locală este dominată deja de Wizz Air, Ryanair şi Tarom, la care se adaugă alte mari companii aeriene care asigură curse între mai multe oraşe din România şi destinaţii externe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite