Tesla scade producția în giga-fabrica din Germania. Acțiunile companiei, în scădere

0
Publicat:

Acțiunile Tesla au înregistrat o scădere de peste 2% în timpul sesiunii premergătoare ședinței de miercuri. Scăderea acțiunilor vine după ce Tesla a anunțat o revizuire a obiectivului de producție pentru uzina sa germană din Gruenheide, aflată în apropiere de Berlin. De la un obiectiv anterior de a produce 5.000 de vehicule pe săptămână, compania vizează acum 4.350 de vehicule săptămânal în lunile iulie și august.

Elon Musk, fondatorul Tesla, în timpul unui eveniment de promovare
Elon Musk, fondatorul Tesla, în timpul unui eveniment de promovare

Această informație, raportată de Business Insider, contrastează cu afirmațiile Tesla de la sfârșitul lunii martie, când anunța cu încredere atingerea unui ritm de producție de 5.000 de unități pe lună. Cu toate acestea, atât Business Insider, cât și Reuters sugerează că această realizare a fost mai degrabă o excepție decât o normă, producția generală fiind "semnificativ mai mică".

În luna iunie, Tesla dăduse asigurări că obiectivele lor de producție erau "pe drumul cel bun". Cu toate acestea, constatările recente indică faptul că, pentru luna iulie, obiectivul zilnic de producție a fost ajustat la 870 de vehicule. Acest lucru a fost evidențiat și mai mult în zile specifice precum 25 și 28 iulie, când cifrele de producție au fost de doar 692 și, respectiv, 806 vehicule.

Descoperirile actuale sugerează că obiectivele interne ale companiei au suferit o altă revizuire, vizând acum 750 de mașini zilnic, ceea ce se traduce prin mai puțin de 4.000 de vehicule într-o săptămână. Acest lucru este deosebit de interesant având în vedere anunțul făcut de Tesla în luna iulie cu privire la planurile sale de a extinde capacitatea de producție a fabricii la un număr impresionant de 1 milion de vehicule pe an.

Scade cererea pentru mașinile Tesla?

În plus, au existat discuții tot mai frecvente despre o potențială scădere a cererii pentru gigantul vehiculelor electrice. Acest lucru a fost alimentat și mai mult atunci când Tesla a anunțat o reducere de preț pentru vehiculele sale Model S și Model X cu doar câteva zile în urmă. În special, prețul pentru Model S a fost redus cu 6,7%, ajungând la 103.477 de dolari. În mod similar, Model X vine acum cu un preț redus cu 6,9%, conform datelor Reuters.

În plus, la începutul acestei luni, au existat rapoarte de la Yahoo, care afirmau introducerea de către Tesla a unor noi versiuni mai accesibile ale modelelor sale Model S și Model X. Aceste modele ar urma să aibă un preț competitiv, cu 10.000 de dolari mai mic decât modelele anterioare. Mai exact, noul Model S cu autonomie standard are un preț de 78.490 de dolari, având o autonomie de 320 de mile (514 kilometri), în timp ce Model X este stabilit la 88.490 de dolari, cu o autonomie de 269 de mile (432 kilometri). Cu toate acestea, merită menționat faptul că, în ultimul trimestru, Tesla a raportat livrarea a doar 19.225 de vehicule Model S/X.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite