Războiul prețurilor în industria vehiculelor electrice continuă: Tesla anunță noi reduceri

0
Publicat:

Tesla a redus, din nou, preţurile pe piața din China pentru versiunile sale de performanţă şi cu autonomie lungă Model Y, începând cu 14 august, transmite Reuters.

Tesla a redus preţurile în China, FOTO: Profimedia
Tesla a redus preţurile în China, FOTO: Profimedia

Potrivit sursei citate, aceasta este pentru prima oară din ianuarie când Tesla şi-a redus preţurile vehiculelor în China, deşi producătorul american de maşini electrice a apelat la alte stimulente pentru a creşte vânzările în faţa concurenţei în creştere din ultimele luni.

Măsura a venit după ce vânzările de vehicule Tesla, fabricate în China, au scăzut cu 31% în iulie, faţă de iunie, prima lor scădere lunară din decembrie, deoarece producătorul auto a oprit o parte din producţie pentru a se pregăti pentru o lansare a unei versiuni îmbunătăţite a automobilului Model 3.

În schimb, vânzările grupului chinez BYD au crescut faţă de iunie.

Tesla a redus preţurile de pornire ale ambelor versiuni ale Model Y cu 14.000 de yuani (1.935 dolari).

Preţul de pornire al Model Y Long Range scade cu 4,5% la 299.900 de yuani, iar preţul de pornire al Model Y Performance este acum de 349.900 de yuani, în scădere cu 3,8%.

În acelaşi anunţ, Tesla a mai spus că va oferi subvenţii de asigurare în China în valoare de 8.000 de yuani, între 14 august şi 30 septembrie, pentru cumpărătorii versiunilor entry-level, cu tracţiune spate, ale vehiculelor Model 3 aflate în inventar.

Se așteptă reduceri și în SUA și Europa

Analistul Evercore ISI, Chris McNally, a declarat într-o notă de cercetare că se aşteaptă la reduceri similare de preţuri selectate în SUA şi Europa, iar asta ar putea duce la aproximativ 1 punct procentual de presiune succesivă asupra marjelor Tesla din trimestrul trei.

Acţiunile companiei au scăzut cu 2,7%, până la un minim de peste două luni, de 236,15 dolari pe unitate, în urma informaţiilor.

Reducerile de preţuri ale Tesla urmează reducerilor în numerar de luna trecută, care au venit în ciuda unui angajament făcut împreună cu alte câteva companii din China de a evita „preţurile anormale”, despre care unii au considerat că a semnalat un armistiţiu în războaiele preţurilor care au ameninţat profitabilitatea industriei.

Luna trecută, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus că sunt posibile reduceri suplimentare de preţuri, chiar şi după ce au scăzut marjele producătorului auto.

În ultimele luni, Tesla și-a redus prețurile de mai multe ori pe piețele majore, inclusiv SUA și China, precizează specialiștii. Investitorii sunt îngrijorați de posibilitatea mai multor reduceri de preț la Tesla, a declarat, luna trecută, Arun Sundararajan, profesor la NYU Stern Business School pentru BBC.

Se simte ca un război al prețurilor, fără o strategie pe termen lung de a crește marjele dacă Tesla câștigă războiul”, a adăugat el.

Războiul prețurilor în industria vehiculelor electrice

Și Ford Motor s-a alăturat, luna trecută, războiului prețurilor în industria vehiculelor electrice. Compania a redus preţurile pentru vehiculele sale pickup electrice F-150 Lightning cu până la 10.000 de dolari, declarând că eforturile sale de a creşte producţia şi de a reduce costurile pentru mineralele care intră în componenţa bateriilor au dat roade.

Reuters spunea că mișcarea vine pe fondul unui război al prețurilor început de Tesla în urmă cu câteva luni.

Ford Lightning este un vehicul bun, doar oarecum scump, mai ales având în vedere ratele ridicate ale dobânzilor din zilele noastre pentru orice tip de împrumut”, a spus atunci CEO-ul Tesla, Elon Musk.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite