Taxele percepute de stat pentru serviciile prestate românilor trebuie afișate pe site-urile instituțiilor

0
Publicat:

Taxele practicate pentru serviciile publice prestate cetățenilor vor fi afișate obligatoriu pe site-urile instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale.

Oameni la diferite ghișee
Toate instituțiile statului vor fi obligate să afișeze taxele percepute populației și pe site-uri

Proiectul de lege a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților și a fost deja trimis președintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale au obligația de a publica din oficiu, informații și modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate, în format electronic, atât pe website-ul propriu, cât și pe punctul de contact unic electronic (...) în varianta actualizată și într-un format tehnic care să permită descărcarea și editarea lor în scopul completării pe calculator de către beneficiar. În cazul în care serviciile prestate în vedere soluționării cererilor necesită costuri, taxele/tarifele/comisioanele practicate pentru acestea vor fi publicate din oficiu pe website-ul propriu și în punctul de contact unic electronic”, se menționează în documentul citat.

Concret, actul normativ va oferi posibilitatea cetățenilor de a afla online toate taxele care sunt necesare să fie achitate pentru accesarea unui anumit serviciu public fără a mai fi necesară deplasarea efectivă până la autoritatea/ instituția publică sau solicitarea de informații prin intermediului telefonului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite