Tarom rămâne fără două aeronave Airbus A310 şi nu le va înlocui în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două aeronave A310 ale Tarom, care ies din uz în acest an, nu vor fi înlocuite de compania de stat în 2016, deoarece Tarom nu are resursele necesare.


Astfel, compania operează în prezent cu 22 de aeronave, după ce unul dintre aparatele Airbus A310, cumpărate în 1992, a ieşit din uz în data de 12 septembrie, iar operatorul ia în calcul păstrarea unei flote de 21 de aeronave în sezonul de iarnă, după ce a doua aeronavă de acelaşi tip va ieşi din uz în data de 31 octombrie, scrie News.ro.

Fostul director general, Gabriel Stoe, declara lunile trecute că Tarom va înlocui aeronavele, cumpărate  în 1992, pentru aceasta fiind nevoie de o investiţie de circa 5 milioane de dolari, pentru fiecare aeronavă.

Compania de stat a raportat însă pierderi de 28,6 milioane de lei pentru primul semestru (peste 6 milioane euro), de opt ori mai mari faţă de nivelul prevăzut în bugetul de venituri si cheltuieli, aşa încât planul a fost amânat.

Flota Tarom este format din avioane de mărci diferite, Airbus, ATR şi Boeing, cu o medie de vârstă de peste 15 ani, situaţie care măreşte semnificativ costurile de întreţinere şi operare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite