EXCLUSIV Tatăl unei proprietare de sclavi de la Berevoeşti s-a spânzurat de frică să nu fie reţinut de poliţişti într-un dosar de distrugere prin incendiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul s-a spânzurat cu câteva ore înainte să fie dus la audieri
Bărbatul s-a spânzurat cu câteva ore înainte să fie dus la audieri

Ion Onică (54 de ani), bărbatul care a fost găsit spânzurat luni seara în comuna argeşeană Berevoeşti, nu era sclav, aşa cum s-a vehiculat iniţial. Surse judiciare au confirmat în exclusivitate pentru Adevărul că bărbatul era tatăl uneia dintre proprietarele de sclavi – Cerasela Onică. Acesta era cercetat într-un dosar de distrugere prin incendiere a unei stâne şi s-a spânzurat cu o noapte înainte să fie adus la audieri.

Ion Onică a fost găsit spânzurat aproape de casa sa din comuna Berevoeşti în seara zilei de luni, 19 septembrie. După cum ne-au precizat mai multe surse judiciare, Ion Onică era cercetat într-un dosar de distrugere prin incendiere şi urma să fie adus la audieri de către poliţiştii IPJ Olt chiar marţi 20 septembrie. Ion Onică lucrase la o stână din comuna Corbu din judeţul Olt şi plecase imediat după ce aceasta fusese incendiată. Onică se certase cu proprietarul stânii cu câteva ore înainte de incendiu, existând indicii că el ar putea fi autorul incendierii. Cel mai probabil, el s-a sinucis de frică să nu fie reţinut în acest dosar, în care prejudiciul este de 200.000 de lei.

Fiica sa – Cerasela Onică – este unul dintre proprietarii de sclavi de la Berevoeşti şi este în arest preventiv în cadrul Poliţiei Olt de la jumătatea lunii iulie.

Nu mai puţin de 38 de romi, membri a nouă grupări interlope care acţionau în reţeaua ce racola, în comuna Berevoeşti (judeţul Argeş), persoane vulnerabile, printre care săraci, copii sau persoane cu dizabilităţi fizice ori psihice, au fost reţinuţi de către procurorii DIICOT pe 14 iulie a.c.. Anchetatorii vorbesc despre un dosar în care faptele de violenţă depăşesc orice închipuire. Reţeaua stăpânilor de sclavi acţiona încă din 2004. Sclavii erau bătuţi în mod constant cu pumnii, picioarele şi biciul. Mulţi dintre sclavi erau lăsaţi să doarmă iarna în frig sau puşi să strângă fecalele romilor. Doi dintre sclavii de la Berevoeşti s-au sinucis din cauza torturilor la care erau supuşi

Cerasela Onică, fiica bărbatului care s-a spânzurat, se număra printre stăpânii de sclavi de peste cinci ani, după cum se precizează şi în referatul procurorilor DIICOT: „În urma probelor administrate în cursul urmăririi penale au rezultat urmatoarele: În anul 2011 Grancea Petre, Grancea Maria, Furdui Ilie Valentin, Grancea Vasilica, Grancea Laurenţiu, Grancea Alin si Onică Cerasela au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, structurat pe baza relaţiilor de familie, pentru a acţiona în mod coordonat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, prin recrutarea de victime în scopul exploatării acestora prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi/sau de lipsire de libertate.”

34 de persoane sunt în continuare în arest preventiv în dosarul sclavilor de la Berevoeşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite