Suprataxarea jocurilor de noroc va afecta şi cluburile de fotbal, handbal, hochei sau baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
meci cs hunedoara fcsb foto daniel guta adevarul

Suprataxarea jocurilor de noroc va afecta şi sponsorizările unor competiţii şi/sau echipe de succes din sport, avertizează Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND).

Impozitarea drastică a jocurilor de noroc va determina o scădere dramatică a veniturilor din publicitate ale televiziunilor private, odată cu reducerea activităţii operatorilor de jocuri de noroc. Potrivit estimărilor Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND), mai puţin de o treime din sumele alocate publicităţii pe mijloace audio-vizuale va mai rămâne în piaţă, în ipoteza în care numărul operatorilor ar rămâne acelaşi.

De asemenea, sunt în pericol sponsorizările unor competiţii şi/sau echipe de succes din sport, precum fotbal (CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Farul Constanţa, Dinamo Bucureşti, Liga 1),  handbal (CSM Bucureşti), Federaţia Română de Hochei şi Federaţia Română de Baschet.

“Impozitarea drastică a jocurilor de noroc nu va afecta numai industria şi jucătorii ci şi domenii adiacente, precum veniturile din publicitate ale televiziunilor sau finanţarea diverselor sporturi, competiţii sau echipe sportive”, a declarat Odeta Nestor. 

AOJND reaminteşte că, în sistemul actual, România este un exemplu de bună reglementare a domeniului jocurilor de noroc, fapt care a adus venituri semnificative la buget, datorită taxelor plătite atât de jucători cât şi de operatori. Supra-impozitarea ar transforma România într-o ţară neatractivă atât pentru jucători cât şi pentru operatori. Ca efect, după estimările AOJND, va exista o scădere cu aproximativ 50% a taxelor plătite de operatori prin reducerea activităţii, în cazul aplicăriii măsurii. Pe termen scurt şi mediu vor exista pierderi pentru toate părţile, inclusiv pentru Guvern, ale cărui venituri, în loc să crească, se vor reduce.

Însă în primul rând efectul negativ va fi resimţit de jucătorilor care nu vor juca mai puţin însă se vor îndrepta către site-uri nelicenţiate, care nu le oferă protecţia unei legislaţii. Aşadar, aceştia nu vor mai avea siguranţa banilor plasaţi şi nici garanţia că beneficiază de un system reglementat, care adduce claritate şi corectitudine.

„Aşa cum am mai spus, AOJND are expertiza şi disponibilitatea de a fi un partener al Guvernului pentru adoptarea celor mai bune soluţii în interesul tuturor părţilor.  Prima condiţie este însă existenţa unui dialog real, susţinut şi onest. Suntem pregătiţi să participăm la discuţii şi avem deschiderea necesară pentru a găsi cele mai bune soluţii”, a mai spus Odeta Nestor.

Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND) a fost înfiinţată în 2017 din dorinţa de a aduce sub acelaşi acoperiş operatorii principali de jocuri de noroc la distanţă, pentru o reprezentativitate clară în industrie. Asociaţia are ca scop principal promovarea şi protejarea drepturilor şi intereselor operatorilor de jocuri de noroc la distanţă, licenţiaţi în România. Membrii AOJND sunt: Betfair, eFortuna, Netbet, PokerStars, SportingBet, Stanleybet, Unibet, Baumbet, Betano, Circus, Maxbet, Efbet, Public Win, WinMaster. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite