Ne aşteaptă o nouă criză mondială? Indicii bursieri continuă să se prăbuşească

Ne aşteaptă o nouă criză mondială? Indicii bursieri continuă să se prăbuşească

Indicele Dow Jones, principalul indice al bursei de pe Wall Street a scăzut cu peste 500 de puncte, aducând pierderile cumulate în primele două zile la peste 1.300 de puncte.

Dow Jones Industrial Average a închis cu 545,91 puncte mai puţin decât ziua anterioară, ajungând la 25,052.83, ceea ce a dus la pierderile din două zile la peste 1300 de puncte. S&P 500 a scăzut cu 2,1%, ajungând la 2728,37 şi a înregistrat cel de-al şaselea declin continuu. Indicele general a închis, de asemenea, sub media mobilă pentru ultimele 200 de zile, pentru prima dată din aprilie. Nasdaq Composite s-a redus cu 1,3%, la 7,329.06.
 
Dow a scăzut până la 698,97 de puncte  care a reprezentat minimul zilei. Indicii şi-au mai revenit după un raport conform căruia preşedintele Donald Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping s-ar întâlni la summitul G-20 de luna viitoare, oferind oamenilor de afaceri speranţa că un război comercial ar putea fi evitat.
 
De la începutul lunii octombrie, S&P 500 a pierdut de la începutul lunii octombrie 6%.
 
Preşedintele Donald Trump a acuzat FED că a luat-o razna.  „Cred că Rezerva Federală greşeşte. Sunt prea prudenţi. Cred că cei de acolo au înnebunit. Ai putea spune, ei bine, este o măsură de securitate financiară care îţi oferă şi o marjă de profit”, spune Donald Trump, preşedintele SUA.
 
Vânzarea de acţiuni a fost declanşată de turbulenţele de pe piaţa obligaţiunilor. Datele economice solide din economia SUA şi un ton din ce în ce mai optimist din partea oficialilor Fed au făcut ca investitorii să-şi reevalueze perspectivele investiţionale în cazul unor noi creşteri ale ratelor dobânzilor, împingând randamentul obligaţiunilor Trezoreriei SUA la 3,26% .
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările