Creşte riscul de grevă generală pe calea ferată. Sindicaliştii n-au obţinut nimic la negocierile de marţi şi ameninţă că vor opri trenurile

Creşte riscul de grevă generală pe calea ferată. Sindicaliştii n-au obţinut nimic la negocierile de marţi şi ameninţă că vor opri trenurile

CFR-iştii ar putea opri trenurile la 1 octombrie

Marţi, 15 septembrie 2015, conducerea organizaţiilor sindicale reprezentative din domeniul feroviar s-a întâlnit la sediul Ministerului Transporturilor cu reprezentanţii CN CFR, CFR Marfă şi CFR Călători, dar părţile n-au ajuns la niciun rezultat.

Organizaţiile sindicale au protestat ferm faţă de atitudinea conducerilor celor trei societăţi feroviare, care „tergiversează negocierile“.

În aceste condiţii, conducerea organizaţiilor sindicale solicită o întâlnire de urgenţă cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache, care să aibă loc joi, 17 septembrie 2015.

De asemenea, sindicaliştii solicită ca soluţiile la revendicările lor să fie discutate în proxima şedinţă de Guvern, dat fiind că pentru aplicarea acestor soluţii „este necesară exprimarea voinţei politice a Executivului, ca întreg“, se arată într-un comunicat al părţii sindicale.

Săptămâna viitoare, grevă japoneză

„În semn de protest faţă de atitudinea descurajantă de până acum a conducerilor celor trei societăţi feroviare şi a Ministerului Transporturilor, sindicatele din domeniul feroviar vor declanşa, în perioada 22-24 septembrie, o grevă generală de tip japonez“,l arată sindicaliştii.

Ei aau avertizat că în perioada următoare, „există probabilitatea că lucrătorii feroviari să declanşeze greve spontane, cu încetarea lucrului“.

La 1 octombrie, grevă generală

Reamintim că organizaţiile sindicale din domeniul feroviar solicită semnarea contractului colectiv de muncă până cel târziu pe 30 septembrie 2015, creşterea salariilor cu cel puţin 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2016 şi o politică de personal care să asigure funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu legat direct şi explicit de siguranţa naţională.

„În cazul în care cererile organizaţiilor sindicale nu vor fi satisfăcute, reiterăm că vom declanşa greva generală începând cu 1 octombrie 2015“, precizează reprezentanţii CFR-iştilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările