Ca să nu facă grevă, ceferiştii au primit un bonus salarial: 10 tichete de masă

0
0
Sindicalişti din transporturile feroviare au protestat luna trecută în faţa sediului Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi de condiţiile grele de muncă şi de salariile mici, ameninţând cu greva generală
Sindicalişti din transporturile feroviare au protestat luna trecută în faţa sediului Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi de condiţiile grele de muncă şi de salariile mici, ameninţând cu greva generală

La mai puţin de o lună după pichetarea Ministerului Finanţelor, când sindicaliştii feroviari ameninţau cu greva generală, conducerea CFR Călători şi reprezentanţii federaţiilor sindicale feroviare au semnat un nou acord colectiv de muncă, valabil până la 30 septembrie. Acordul nu prevede concedieri colective sau tăieri de salarii, angajaţii urmând să beneficieze lunar şi de 10 tichete de masă.

Organizaţiile sindicale semnatare sunt Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial (FNFMC), Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) şi Federaţia Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV).

Acordul a fost semnat în cadrul negocierilor pentru încheierea contractului colectiv de muncă.

"Federaţiile sindicale feroviare şi administraţia CFR Călători vor continua negocierile pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă", se arată într-un comunicat al transportatorului feroviar de călători.

13.200 de salariaţi la CFR Călători

La 31 decembrie 2014, CFR Călători avea un număr de 13.200 de salariaţi.

Proiectul de BVC pentru acest an prevede un număr de 13.100 de angajaţi, diferenţa numărului de salariaţi între anii 2014 şi 2015 fiind generată de plecări naturale din sistem, potrivit reprezentanţilor companiei.

Sindicalişti din transporturile feroviare au protestat luna trecută în faţa sediului Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi, printre altele, de condiţiile grele de muncă, salariile mici, reducerea nejustificată a numărului de trenuri de călători şi închiderea unor secţii de circulaţie.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite