Cîţu: Suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor. O prezentăm în maxim 48 de ore

Cîţu: Suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor. O prezentăm în maxim 48 de ore

Guvernul va anunţa o soluţie pentru plata ratelor la bănci FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat luni că este foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, pentru amânarea plăţii ratelor, pe care o va prezenta în 48 de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, pe care o discutăm cu Banca Naţională şi cu sistemul bancar, o soluţie pe care o vom prezenta cred în maxim 48 de ore”, a declarat Cîţu.

Băncile au anunţat în ultimele zile soluţii individuale de a-şi ajuta clienţii la plata ratelor. Unele dintre acestea au decis să amâne ratele cu câte o lună, însă clienţii vor trebui să plătească cumulat ratele adunate. Altele au anunţat că amână câte 2-3 luni plata ratelor, iar acestea se mută la sfârşitul graficului de rambursare.

Partidul Social Democrat a iniţiat joi un proiect de lege care permite suspendarea plăţii ratelor la credite pentru populaţie şi firme, până la finalul anului, în contextul epidemiei de coronavirus. Social-democraţii au avertizat Guvernul că, dacă nu iau această măsură, ei vor adopta proiectul de urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările