Cîţu: Suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor. O prezentăm în maxim 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat luni că este foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, pentru amânarea plăţii ratelor, pe care o va prezenta în 48 de ore.

„Suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, pe care o discutăm cu Banca Naţională şi cu sistemul bancar, o soluţie pe care o vom prezenta cred în maxim 48 de ore”, a declarat Cîţu.

Băncile au anunţat în ultimele zile soluţii individuale de a-şi ajuta clienţii la plata ratelor. Unele dintre acestea au decis să amâne ratele cu câte o lună, însă clienţii vor trebui să plătească cumulat ratele adunate. Altele au anunţat că amână câte 2-3 luni plata ratelor, iar acestea se mută la sfârşitul graficului de rambursare.

Partidul Social Democrat a iniţiat joi un proiect de lege care permite suspendarea plăţii ratelor la credite pentru populaţie şi firme, până la finalul anului, în contextul epidemiei de coronavirus. Social-democraţii au avertizat Guvernul că, dacă nu iau această măsură, ei vor adopta proiectul de urgenţă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite