Cîţu dă asigurări că menţine programul Prima Casă: Este în derulare, banii au fost alocaţi

Cîţu dă asigurări că menţine programul Prima Casă: Este în derulare, banii au fost alocaţi

Florin Cîţu susţine că programul Prima Casă încă funcţionează FOTO Eduard Enea

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu dă asigurări că programul Prima Casă va continua să funcţioneze, pentru anul acesta fiind alocat un plafon de 2 miliarde lei.

„Programul este în derulare. Plafoanele sunt aprobate din 2016: 2,5 miliarde pentru 2017, 2 miliarde pentru anii 2018, 2019 şi 2020 şi 1,5 miliarde pentru 2021. Nu este nicio discuţie, programul funcţionează, astea sunt plafoanele. Nu a fost nicio decizie a acestui Guvern în acest sens”, a declarat Florin Cîţu, la Adevărul Live.

El susţine însă că PSD lansează atacuri la adresa Guvernului PNL, acuzându-l că vrea să închidă diferite programe, deoarece social-democraţii se tem că va descoperi ilegalităţi.

„Cum spune Cîţu că vrea să evalueze un program, PSD spune: aha, vrea să-l închidă! Oamenii ăştia ştiu că banii din mai multe programe s-au dus în sinecuri. Le garantez că voi trimite inspecţia economică financiară peste foarte multe proiecte pentru a vedea cum au fost folosiţi banii publici. Veţi vedea multe ilegalităţi acolo. Asta este frica PSD şi de-aia strigă din gură de şarpe că vreau să evaluez un program. Vreau să arate că o mare parte din banii folosiţi nu s-au dus unde trebuiau să se ducă, nu că i-am aruncat. Dacă nu am eu dreptate, o să-mi închidă gura”, a afirmat ministrul.

Fostul secretar general al PSD MIhai Fifor a acuzat Guvernul PNL a distrus programul Prima Casă, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere.

Interviul integral cu Florin Cîţu: Pensiile şi alocaţiile vor fi mărite cât va permite bugetul şi situaţia economică. Nu facem mizeria PSD: să mutăm bani de la investiţii la pensii şi salarii. Asta, nu!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: