Câţi bani câştigă statul din majorarea salariului minim

Câţi bani câştigă statul din majorarea salariului minim

Angajaţii nu sunt singurii care beneficiază din majorarea salariului minim. Statul va câştiga de asemenea sume importante, în contul impozitelor în plus reţinute de la salariaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul PNL a prezentat trei scenarii de majorare a salariului minim, de la 1 ianuarie 2020. Toate prevăd o creştere de 7,2%, până la 2.230 lei. Mai precis, salariul minim va creşte cu 150 lei brut, respectiv cu 83 lei net, de la 1 ianuarie 2020. Angajaţii cei circa 1,3 milioane de angajaţi plătiţi cu salariul minim vor primi „în mână” 1.346 lei.

Statul va încasa de asemenea mai mulţi bani, din impozitele şi contribuţiile reţinute din salariul angajatului. Mai precis, vor veni în plus la buget 2,6 miliarde lei din contribuţii sociale şi 438 milioane lei din impozitul pe venit, conform analizei asupra impactului majorării salariului minim făcută publică de către Guvernul României.

Citeşte şi:

Salariul minim creşte de anul viitor. Cele trei scenarii de majorare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: