Statul împrumută iar de la români: O nouă ediție de titluri Tezaur a fost lansată. Ce dobânzi se oferă

0
Publicat:

Începând de azi, 18 septembrie 2023, românii pot accesa o nouã tranșã de titluri de stat TEZAUR, cu maturitãți de 1 an și 3 ani, a informat luni Ministerul Finanțelor.

titluri de stat programul tezaur jpeg

Potrivit ministerului, dobânzile anuale sunt de 6,25% și, respectiv, 7,10%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã. În 2023, în cele 8 ediții ale Programului, românii au investit peste 7,56 miliarde de lei, iar numãrul total al subscrierilor este unul consistent – peste 178 de mii.

Am lansat astãzi noi ediții atât pentru TEZAUR, cât și pentru FIDELIS. Ne adresãm astfel tuturor celor care vor sã-și investeascã economiile în instrumente financiare sigure, neimpozabile, cu maturitãți diferite și randamente atractive. Așadar, fie cã sunt rezidenți sau nerezidenți, fie cã vor sã depunã economiile direct de acasã, sã meargã la bancã sau la Poștã, ne asigurãm cã instrumentele noastre sunt accesibile și potrivite pentru toate nivelurile de economii și în toate mediile, fiind structurate pentru a rãspunde nevoilor specifice ale fiecãruia”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

· Între 18 septembrie – 12 octombrie 2023 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;

· Între 18 septembrie – 13 octombrie 2023 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;

· Între 18 septembrie – 12 octombrie 2023 în mediul urban și 18 septembrie – 11 octombrie 2023 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificãri ale acestuia vor fi publicate la secțiunea Datorie publicã, www.posta-romana.ro.

Tot astãzi, 18 septembrie, Ministerul Finanțelor lanseazã a treia ediție a Programului de titluri de stat FIDELIS din 2023, desfãșuratã de Ministerul Finanțelor în parteneriat cu Morning Glory, Rock FM. Tranșa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândã de 7,25%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediții. Perioada de desfãșurare este 18 septembrie – 03 octombrie.

În afarã de tranșa specialã, ediția FIDELIS care debuteazã astãzi va conține și emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6,25% și respectiv 7,10%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,90%, respectiv 5,30%.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite