Sorin Grindeanu: Săptămâna viitoare se va putea circula pe noua secţiune a Autostrăzii Transilvania VIDEO

0
Publicat:

O nouă secţiune din Autostrada Transilvania urmează să fie dată în circulaţie anul acesta, lucrările pe secţiunea Cheţani-Câmpia Turzii (15,7 km) fiind aproape de final, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

foto Autostrada Transilvania
De săptămîna viitoare se va putea circula pe noua secțiune a Autostrăzii Transilvania

„Săptămâna viitoare, după deschiderea acestei secţiuni, se va putea circula pe 113 km de autostradă de la Târgu Mureş (judeţul Mureş) până la Nădăşelu (judeţul Cluj). Asocierea de constructori austrieci şi germani s-a mobilizat bine: deschiderea circulaţiei pe acest sector (finanţat prin POIM) are loc mai devreme faţă de termenul contractual, prevăzut pentru 2024”, a notat Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, noua secţiune de autostradă va contribui semnificativ inclusiv la fluidizarea circulaţiei în municipiul Turda (judeţul Cluj) prin scoaterea traficului greu din localitate. 

Lucrările de pe bucata din Autostrada Transilvania care au fost blocate ani de zile au fost reluate în luna noiembrie. Există șanse extrem de mari ca să fie dată în folosință mai devreme de termenul de finalizare al lucrărilor.

Tronsonul din Autostrada Transilvaniei care leagă Chețani de Câmpia Turzii va fi finalizat cu nouă luni înainte de termenul contractual, fapt ce reprezintă un nou „record național”, după cum spune Asociația Pro Infrastructură.

Asociația Pro Infrastructura a publicat un anunț video cu titlul „Strabag și Geiger, demonstrație de forță pe Autostrada Transilvania”. Această organizație a filmat din dronă tronsonul de la Câmpia Turzii la Chețani și a subliniat că deschiderea tronsonului la sfârșitul anului va duce la un nou record național. 

După ce în martie 2021 ministrul Cătălin Drulă a „rupt pisica” reziliind contractul cu defuncta Straco și apoi a re-licitat rapid lucrările rămase, noii antreprenori, Strabag și Geiger, au rupt toate normele și au șanse maxime să stabilească un record național: inaugurarea unui sector de autostradă cu 9 luni înainte de termen”, scriea Pro Infrastructura în luna noiembrie.

După luni de proiectare, asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL a început lucrările la începutul anului. Contractul pentru aproximativ 420 de milioane de lei a fost semnat pe 26 octombrie, iar ordinul de începere a fost dat la sfârșitul lunii noiembrie. Termenul contractual este de 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție - mai exact, termenul de finalizare este august 2024. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite