Sorin Grindeanu (ANCOM): Tarifele de terminare vor scădea cu 12-13%, din primăvară. Vrem ca scăderea să se reflecte în factură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu FOTO gov.ro

Tarifele de terminare vor scădea cu 12-13%, din primăvară, de la 0,96 eurocenţi pe minut la 0,84-0,85 eurocenţi pe minut, măsură ce va fi supusă dezbaterii publice, a declarat într-un interviu pentru News.ro Sorin Grindeanu, noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), care precizează că vrea ca această scădere să se reflecte în factura plătită de utilizatori.

”Am avut în aceste săptămâni întâlniri cu operatorii. De altfel, avem o notificare din partea Comisiei Europene, ca România, la tarifele de terminare, să ia o decizie de scădere a acestor tarife. Sigur, aceste lucruri trebuie să fie făcute, la fel, conform legii: consultare publică, toţi paşii. E important să subliniem că am avut discuţii cu toţi operatorii din România, le-am transmis aceste lucruri, nu o să avem probleme. Până la sfârşitul anului o să transmitem spre dezbatere publică decizia noastră de a scădea aceste tarife, astfel încât, parcurgând toţii paşi daţi de lege, să ajungem în primăvara anului viitor să le scădem undeva la 12-13%”, a declarat într-un interviu pentru News.ro Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

El afirmă că îşi doreşte ca această scădere să se vadă în factura pe care o plăteşte fiecare utilizator.

”Acesta este scopul final. Tariful de terminare este acum 0,96 eurocenţi pe minut şi o să îl scădem la 0,84-0,85 eurocenţi pe minut”, a precizat Grindeanu.

Tariful de interconectare este unul dintre cele mai importante elemente de cost ale operatorilor telecom atunci când utilizatorii serviciilor de telefonie efectuează apeluri dintr-o reţea în alta.

Aceste tarife de interconectare trebuie plătite de operatorul din reţeaua căruia se iniţiază apelul către operatorul în reţeaua căruia se termină apelul. 

Tariful de interconectare la reţelele de telefonie mobilă a rămas neschimbat din aprilie 2014, când a scăzut de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi/minut. 

Pe piaţa de telecomunicaţii mobile activează Orange Romania, Vodafone Romania, Telekom şi RCS&RDS. 

Interviul integral cu preşedintele ANCOM Sorin Grindeanu va fi difuzat la ora 11.30.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite