Sistemul electronic de raportare a stocurilor agroalimentare este oficial funcțional

0
Publicat:

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță faptul că a fost dezvoltat sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România-SERSPAR, având în vedere prevederile Legii nr. 105/ 2023 privind reglementarea modalității de raportare a stocurilor la produsele agricole şi alimentare.

piața produse agroalimenare
Sistemul electronic de raportare a stocurilor agroalimentare este oficial funcțional

Operatorii economici din domeniile de activitate de producție agricolă, depozitare, procesare şi comercializare a produselor agricole şi alimentare prevăzute în anexa la lege au obligația de a furniza către MADR date statistice de evidenţă a stocurilor la aceste produse. Datele statistice vor fi comunicate o singură dată pe lună, până în data de 15 a lunii pentru luna precedentă”, se menționează în cel mai recent comunicat de presă emis de către Ministerul Agriculturii și al Dezvoltării Rurale.

Potrivit comunicatului de presă emis de către MADR pe data de 12 octombrie, pe platforma web oficială a Ministerului, a fost creată o secțiune din care se poate accesa sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România – SERSPAR, care poate fi găsită în secțiunea „Industrie Alimentară”. În plus, aplicația poate fi accesată chiar și pe de home page, sau prin link direct

Furnizarea datelor statistice prevăzute de Legea nr. 105/2023 se va realiza doar începând cu data de 1 noiembrie 2023, pentru luna octombrie.

Pentru a veni în sprijinul operatorilor economici care au obligația de a furniza date statistice de evidență a stocurilor, SERSPAR cuprinde o secțiune de instrucţiuni cu tutoriale în vederea facilitării înregistrării şi a utilizării acestui sistem informatic. Recomandăm operatorilor economici înregistrarea din timp în sistem prin crearea unui cont de utilizator în platforma SERSPAR până la 1 noiembrie 2023.

După crearea contului, reprezentatul legal va încărca Declarația pe proprie răspundere și eventuale împuterniciri pentru punctele de lucru. În măsura în care sunt necesare, cererile de suport trebuie trimise prin funcționalitatea „Suport” din pagina principala a aplicației. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite