Singurul tronson de autostradă care s-ar putea deschide în acest an VIDEO

0
Publicat:

Un singur tronson de autostradă mai are șanse certe de a fi deschis traficului rutier în acest an, scrie Hotnews, precizând că este vorba de un ciot de 13 kilometri.

Un singur segment de autostradă mai are șanse reale să fie dat în folosință în acest an
Un singur segment de autostradă mai are șanse reale să fie dat în folosință în acest an

Cei circa 13 km de la Sibiu la Boița ar reprezenta de fapt și singurii kilometri de autostradă deschiși anul acesta, după ce în vară au fost deschiși 40 de km de drum de mare viteză, dar la rang de drum expres, nu autostradă, notează Hotnews.

În prezent, lucrările pe segmentul Sibiu-Boița (13,17 km) din autostrada A1 Sibiu - Pitești sunt în grafic și se îndreaptă spre o inaugurare la final de an. Aici lucrează constructorul austriac Porr, pe un contract de circa 612 mil. lei ce are termen oficial de finalizare aprilie 2023.

Lucrările pe A1 Sibiu - Boița (13,17 km) au început în aprilie 2020, iar în prezent au ajuns la circa 90,4%.

Termenul de finalizare este aprilie 2023

În vara acestui an, Asociaţia Pro Infrastructură anunța că Autostrada A1 Sibiu-Boiţa probabil va fi deschisă în decembrie, întrucât stadiul fizic al lucrărilor este de 80%.

Autostrada A1 Sibiu-Boiţa probabil va fi deschisă în decembrie. Şoferii mai au câteva luni de aşteptare ca să scape de blocajele din zona Tălmaciu-Şelimbăr”, au scris pe Facebook reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.  

Potrivit organizaţiei, deşi termenul contractual de finalizare este aprilie 2023, adică 3 ani de la ordinul de începere aferent lucrărilor emis în 30.03.2020, cei de la Porr au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80% şi au toate şansele să inaugureze lotul în decembrie.  

Ba mai mult, dacă accelerează în perioada de toamnă, pot fi gata cu deschiderea la sfârşit de noiembrie, însă probabil îşi vor calcula paşii pentru decembrie, înainte de închiderea sezonului, la adăpostul termenului-limită din contract”, a mai transmis Asociaţia.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite