Când ar putea fi deschisă circulaţiei Autostrada A1, Sibiu-Boiţa. Stadiul fizic al lucrărilor este de 80%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Asociaţia Pro Infrastructură
Foto: Facebook Asociaţia Pro Infrastructură

Asociaţia Pro Infrastructură a transmis, marţi seară, că Autostrada A1 Sibiu-Boiţa probabil va fi deschisă în decembrie, întrucât stadiul fizic al lucrărilor este de 80%.

„Autostrada A1 Sibiu-Boiţa probabil va fi deschisă în decembrie. Şoferii mai au câteva luni de aşteptare ca să scape de blocajele din zona Tălmaciu-Şelimbăr”, au scris pe Facebook reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.  

Potrivit organizaţiei, deşi termenul contractual de finalizare este aprilie 2023, adică 3 ani de la ordinul de începere aferent lucrărilor emis în 30.03.2020, cei de la Porr au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80% şi au toate şansele să inaugureze lotul în decembrie.  

„Ba mai mult, dacă accelerează în perioada de toamnă, pot fi gata cu deschiderea la sfârşit de noiembrie, însă probabil îşi vor calcula paşii pentru decembrie, înainte de închiderea sezonului, la adăpostul termenului-limită din contract”, a mai transmis Asociaţia.  

Organizaţia afirmă, de asemenea, că cei 13,17 km dintre Sibiu (Şelimbăr) şi Boiţa sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic în acest an.  

„Alături de ei, pe 21 aprilie şi 28 iulie, s-au inaugurat cei aproape 40 de kilometri de pe DEx12 Balş-Slatina, primele loturi de drum expres veritabil din România. Atât pentru 2022”, a mai precizat sursa citată.

Autostrada Sibiu - Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărţită în cinci Secţiuni.

- Secţiunea 1: Sibiu – Boiţa (14,15 km), se află în execuţie şi are ca termen contractual de finalizare anul 2023

- Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secţiuni (parte a Tronsonului care traversează munţii) este 2027

- Secţiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeş (9,86 km) se află în etapa de proiectare şi trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului.

- Secţiunea 5: Curtea de Argeş – Piteşti (30,35 km) este în faza de execuţie şi trebuie finalizată în anul 2025.

Sorin Grindeanu a afirmat, la începutul lunii august, la semnarea de către CNAIR a contractului pentru execuţia lotului 3 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti, între Cornetu şi Tigveni, că va fi închis întreg acest traseu cu lotul 3, cea mai dificilă secţiune.

„Este cel mai mare contract semnat de CNAIR vreodată. Într-un final, cu foarte mare întârziere avem aceste contracte semnate, urmând ca cei care au câştigat licitaţiile să se ţină de termenii contractului şi să avem după zeci de ani o autostradă care traversează Carpaţii. Sper ca traversarea Carpaţilor cu autostradă, prima, să nu fie un vis foarte, foarte îndepărtat”, a declarat Sorin Grindeanu după semnarea contractului pentru pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Citeşte şi: Autostrada Sibiu – Piteşti: stadiul lucrărilor pe şantierul primului lot. Când ar putea fi deschis circulaţiei

  

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite