Șeful Inspecției Muncii va fi suspendat din funcție, în scandalul „azilelor groazei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va emite în cursul zilei de vineri un ordin pentru suspendarea inspectorului general de la Inspecţia Muncii, Dantes Bratu, potrivit unor surse guvernamentale citate de Agerpres.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, va emite vineri un ordin de demitere a lui Dantes Bratu

"La Inspecţia Muncii a fost dispus un control al corpului de control al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Totodată, a fost declanşată procedura de constituire a comisiei de disciplină. După şedinţa comisiei constituite vineri, prin ordin de ministru, se va trece la suspendarea inspectorului general şi trecerea acestuia pe o poziţie inferioară", au precizat sursele.

De asemenea, ministrul Muncii va verifica activitatea de politici sociale prin care se face acreditarea şi licenţierea centrelor sociale.

Totodată, până la 31 august, Ministerul Muncii urmează să vină cu un proiect de lege care să reaşeze tot ce ţine de partea de politici sociale, iar licenţierea şi acreditarea nu se vor realiza doar pe bază de hârtii, ci şi în urma vizitelor în teren. Se ia în calcul şi realizarea unei "liste negre" a centrelor unde au fost descoperite probleme în urma controalelor, de care se va ţine cont în momentul licenţierii. O altă ideea care ar putea fi luată în calcul ar fi cea a "clientului fals", respectiv un inspector social care să meargă la aceste centre dându-se drept client, pentru a vedea condiţiile reale din aceste servicii sociale.

Săptămâna viitoare, reprezentanţii Ministerului Muncii ar urma să aibă o nouă întâlnire cu ONG-urile, la care vor fi invitaţi şi reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice, a mai spus sursa citată.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut joi schimbarea din funcţie a conducerii direcţiilor de asistenţă socială din şapte judeţe, precum şi suspendarea din funcţie a şefului Inspecţiei Muncii.

El a menţionat că în urma controalelor efectuate la nivel naţional au fost identificate probleme grave în activitatea unor centre sociale din judeţele: Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi în Bucureşti, "mai ales" în Sectorul 1. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite