Șeful FMI a anunțat că economia Fâșiei Gaza s-a contractat cu 80% de la începutul conflictului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kristalina Georgieva a dat asigurări că FMI va continua să ofere consultanță și asistență tehnică Autorității Palestiniene.

Kristalina Georgieva. Foto: Arhiva Adevărul
Kristalina Georgieva. Foto: Arhiva Adevărul

Cea mai recentă escaladare a conflictului palestino-israelian are consecințe devastatoare pentru economia Fâșiei Gaza, care s-a redus cu 80% din octombrie până în decembrie 2023. Acest lucru a fost declarat de directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, vorbind la Summitul Guvernului Mondial de la Dubai.

În termeni economici, impactul conflictului a fost devastator atât pentru Fâșia Gaza, unde activitatea a scăzut cu 80% din octombrie până în decembrie [2023] față de aceeași perioadă a anului trecut, cât și pentru Cisiordania, unde declinul a fost de 22%." , a spus Georgieva.

Directorul general al FMI a dat asigurări că instituția va continua să ofere consiliere și asistență tehnică Autorității Palestiniene. „Perspectivele sumbre pentru economia palestiniană se înrăutățesc pe măsură ce conflictul continuă – doar pacea de durată și o soluție politică pot face diferența”, a adăugat ea. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite