Scholz a numit incendiul care a paralizat activitatea uzinei Tesla din Germania un atac terorist

0
Publicat:

Cancelarul german a spus că poliția și forțele de securitate trebuie să facă tot posibilul pentru a-i identifica pe cei responsabili și a-i aduce în fața justiției.

Olaf Scholz. Foto: EPA-EFE
Olaf Scholz. Foto: EPA-EFE

Cancelarul german Olaf Scholz a numit incendierea unei substații, care a paralizat activitatea uzinei Tesla din Grünheide (statul federal Brandenburg) în martie, drept un act terorist.

"În ceea ce privește atacul, îl privesc în același mod ca și guvernul statului: a fost un act de terorism. Poliția și forțele de securitate trebuie să facă tot posibilul pentru a identifica autorii și a-i aduce în fața justiției", a declarat Scholz pentru ziarul Markische Allgemeine Zeitung .​ Totodată, cancelarul s-a exprimat în favoarea extinderii în continuare a fabricii.

Răspunzând la o întrebare despre protecția infrastructurii, șeful guvernului german a menționat că țara ar trebui să-și protejeze mai bine infrastructura. "Acest lucru se referă la securitatea cibernetică în primul rând și în primul rând. Trebuie să luăm foarte în serios amenințările la adresa infrastructurii noastre de securitate reprezentate de hackeri", a subliniat Scholz. În ceea ce privește infrastructura publică, el a spus că primii pași au fost deja făcuți. „Și cerem ca toți cei care conduc rețele și spitale, porturi și companii de transport să-și întărească și protecția”, a conchis cancelarul.

Pe 5 martie, membri ai uneia dintre grupurile de stânga radicală au incendiat o substație electrică, în urma căreia uzina Tesla a fost scoasă de sub tensiune. Autoritățile germane au condamnat ferm incendierea substației, cerând o anchetă asupra acestei infracțiuni. Producătorul american a estimat la câteva sute de milioane de euro valoarea daunelor cauzate uzinei din cauza timpului de nefuncţionare. Pe 13 martie, uzina de mașini electrice și-a reluat funcționarea normală. În aceeași zi, antreprenorul american Elon Musk l-a vizitat fabrica și a anunțat planuri de extindere. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite