Fabrica germană a Tesla își redeschide porțile după o săptămână în care nu a mai avut electricitate

0
Publicat:

Fabrica Tesla, situată în apropiere de Berlin, ar putea fi alimentată din nou cu energie electrică începând de luni, a anunțat firma de electricitate însărcinată cu remedierea întreruperii, care a început pe 5 martie.

foto Elon Musk alături de o mașină Tesla
Fabrica germană a Tesla își redeschide porțile după o săptămână Foto: EPA - EFE

E.dis, o divizie a companiei germane de rețele energetice E.ON, a declarat că lucrările de asamblare rapide din weekend au însemnat că există o șansă ca energia electrică să poată fi repornită în seara zilei de 11 martie.

Întreruperea curentului la situl din Gruenheide a fost rezultatul unui atac incendiar asupra unui stâlp de electricitate din apropiere, pentru care activiștii din Vulkangruppe, de extremă stânga, au revendicat vina.

Tesla a declarat săptămâna trecută că se așteaptă ca întreruperea să dureze până la 15 martie, în timp ce șeful comitetului de întreprindere al fabricii din Brandenburg a producătorului de vehicule electrice (EV) a declarat pe 8 martie că aceasta va fi repornită în această săptămână, fără a oferi o dată specifică.

E.dis a precizat că reluarea alimentării cu energie electrică depinde de un test de înaltă tensiune, precum și de aprobarea oficială din partea inginerilor, ambele fiind așteptate să aibă loc în cursul zilei de luni.

Tesla a precizat că, deși fabrica, care are aproximativ 12.500 de angajați, a rămas în continuare fără energie electrică, actualizarea făcută de E.dis sugerează că conexiunea la rețea ar putea fi restabilită luni.

De îndată ce acest lucru se va întâmpla, vom porni treptat sistemele. Nu este încă posibil să spunem cât timp va dura până când producția va putea fi reluată complet”, a declarat compania în comentarii trimise prin e-mail.

Joerg Steinbach, ministrul economiei din Brandenburg, a declarat că angajații E.dis au lucrat în trei schimburi pentru a se asigura că energia electrică poate circula cât mai curând posibil.

Acum se pare că nu va dura până la sfârșitul săptămânii, dar că alimentarea cu energie electrică poate fi restabilită mai devreme”, a declarat el pentru postul public de televiziune RBB.

Întreruperea a însemnat că Tesla nu poate produce aproximativ 1.000 de mașini pe zi, iar șeful fabricii a declarat că întreruperea ar provoca daune de sute de milioane de euro. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite