Tesla opreşte producţia în Germania din cauza perturbărilor provocate de atacurile din Marea Roşie

0
Publicat:

Tesla a oprit în mare măsură producţia la uzina sa din apropiere de Berlin, din cauza perturbărilor în lanţurile de aprovizionare provocate de atacurile din Marea Roşie, a confirmat luni producătorul american de vehicule electrice, transmite DPA, citată de Agerpres.

Fabrică TESLA în Germania. FOTO EPA EFE
Fabrică TESLA în Germania. FOTO EPA EFE

„Din cauza lipsei de componente, suntem forţaţi să suspendăm producţia de vehicule la fabrica din Berlin, landul Brandenburg, în perioada 29 ianuarie - 11 februarie, cu excepţia unor subzone", a anunţat compania într-un comunicat.

La unitatea din Grünheide, o suburbie a Berlinului, producţia se va relua complet în 12 februarie, susţine Tesla, care nu a dat detalii despre componentele lipsă.

Marile companii de shipping, forţate să evite Canalul Suez

Din cauza atacurilor houthi asupra navelor din Marea Roşie, marile companii de shipping  au forţate să evite Canalul Suez, cea mai rapidă rută maritimă între Asia şi Europa, pe unde trece aproximativ 12% din traficul maritim mondial.

Rute mai lungi şi mai scumpe

Giganţii shipping-ului Maersk şi Hapag-Lloyd au decis să îşi trimită navele pe rute mai lungi şi mai scumpe, în jurul Capul Bunei Speranţe.

Această rută adaugă 10 zile la durata unei călătorii între Asia şi Nordul Europei precum şi un milion de dolari în plus la consumul de carburant.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite