Sandoz preia de la GSK segmentul de vânzare a unor antibiotice. Tranzacţia, autorizată de Consiliul Concurenţei

0
0
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care Sandoz AG intenţionează să preia de la GlaxoSmithKline (GSK) activitatea de comercializare a antibioticelor pe bază de cefalosporină.

„Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin Sandoz AG intenţionează să preia de la GlaxoSmithKline (GSK) activitatea de comercializare a antibioticelor pe bază de cefalosporină”, a anunţat autoritatea de concurenţă.

”În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, precizează autoritatea de concurenţă.

 Sandoz AG Elveţia este membră a Grupului Novartis şi desfăşoară activităţi în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice.

GSK este o companie farmaceutică cu sediul în Marea Britanie, activă în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice.

Activitatea de comercializare ce urmează a fi preluată de către Sandoz AG include mărcile Zinnat, Zinacef şi Fortum.

În România, cele două grupuri sunt prezente în domeniul comercializării de produse farmaceutice.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite