Economia românească, evoluţie surprinzătoare în pandemie. Chiriţoiu: Lucrurile au mers mai bine decât era de aşteptat

0
0
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a transmis, duminică, în cadrul unei emisiuni, că economia românească a mers suprinzător de bine în pandemie şi a existat o capacitate excelentă de adaptare la criză a privaţilor.

Potrivit acestuia, lanţurile de magazine, cu câteva dificultăţi la început, au reuşit să aibă alimente, nu a fost penurie, în ciuda faptului că transportatorii aveau probleme şi se închideau graniţe. 

„Cu tot haosul ăsta, industria de comercializare a alimentelor a funcţionat.”, a transmis Bogdan Chriţoiu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Autorităţii de Concurenţă a precizat că, şi reţelele de comunicaţii au funcţionat, cu o creştere foarte mare a traficului. 

„Asta arată o capacitate de adaptare la criză care este excelentă şi a privaţilor. Pentru că unii spun că statul trebuie să facă rezilienţă, privaţii sunt prea ieftini, merg pe marje, nu vor să investească în redundanţă. Nu cred că este adevărat. Am avut industrii care au făcut faţă. Pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine, a afirmat Bogdan Chiriţoiu la Digi24.

El a amintit de sprijinul oferit de state, măsură pe care o consideră fără precedent, şi de convergenţa mare în măsuri la nivelul Uniunii Europene.

„A fost o mişcare fără precedent de sprijin din partea statelor şi noi am mers în pas cu celelalte state din Europa. Ideea asta, să ţii oameni acasă cu 75% salariu dat de stat este ceva ce nu s-a mai văzut în Europa. Intervenţia a fost masivă, condusă de Comisia Europeană, care a fost foarte promtă, şi toate statele europene au mers cam în aceeaşi direcţie cu aceleaşi măsuri. A fost convergenţă mare în măsuri.

Una peste alta, partea de sănătate e tragic, dar economic, lucrurile au mers mai bine decât era de aşteptat. Ne dă un brânci spre digitalizare.”, a transmis sursa citată.

Reprezentanul Consiliului Concurenţei a afirmat că, atunci când s-a lansat ideea cu telemunca cea mai mare teamă a fost că nuva mai lucra nimeni. 

„A funcţionat. La noi între 30% şi 50% au fost la birou. Am terminat mai multe investigaţii decât în anii anteriori. Cel puţin pe termen scurt lumea s-a adaptat bine la telemuncă", a concluzionat preşedintele Consiliului Concurenţei. 

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite