Salariații întreprinderilor mici și mijlocii au reluat protestele, începând de luni

0
Publicat:

Salariații agențiilor pentru întreprinderilor mici și mijlocii au reluat de luni protestele, demarând și procedura pentru declanșarea grevei generale pe termen nelimitat, a anunțat Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA), afiliată la CNS Cartel Alfa.

foto protest FNSA
Angajații întreprinderilor mici și mijlocii reîncep protestele

Sindicaliştii susţin că nu au fost respectate angajamentele asumate de ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, în cadrul întâlnirii din data de 17 ianuarie 2024 cu reprezentanţii Sindicatului Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi a reprezentanţilor salariaţilor din fiecare agenţie din teritoriu.

Constatând că angajamentul domnului ministru a fost unul luat fără asumare, cu scopul de a amăgi salariaţii, începând de azi, 19.02.2024, angajaţii agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii vor relua acţiunile de tip grevist, prin participarea la proteste spontane şi demararea procedurii pentru declanşarea grevei generale pe termen nelimitat, până când solicitările vor fi soluţionate, iar conducerea politică a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului îşi va respecta angajamentul luat în cadrul întâlnirii din data de 17.01.2024”, se arată într-un comunicat al FNSA.

La acea dată au fost înaintate şi stabilite de către conducerea ministerului termene ferme pentru soluţionarea problemelor salariale ale personalului angajat în agenţii, fapt ce a condus la decizia membrilor de sindicat de a suspenda protestele spontane din luna ianuarie.

Statisticienii din cadrul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii au declanşat pe 16 ianuarie un protest spontan, solicitând punerea în aplicare a Memorandumului privind salarizarea în sistemul statistic.

În semn de protest faţă de nepunerea în aplicare a Memorandumului privind salarizarea în sistemul statistic, statisticienii au refuzat îndeplinirea sarcinilor de serviciu. 

Potrivit sursei citate, FNSA a notificat Executivul despre acest lucru, printr-o adresă transmisă primului-ministru, în data de 25 ianuarie, şi a reiterat doleanţele angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală cât şi în unele instituţii aparţinând administraţiei centrale, solicitând convocarea organizaţiei la discuţii, iniţierea şi adoptarea unor măsuri legislative urgente în sprijinul salariaţilor reprezentaţi. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite