Rompetrol va lua un credit sindicalizat de 600 de milioane de dolari

0
Publicat:

Grupul KMG International a semnat o nouă facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 531,8 milioane de dolari, cu posibilitatea de majorare până la 600 milioane de dolari.

Rafinăria Petromidia
Rafinăria Petromidia

Creditul va fi utilizat de companiile din cadrul KMG International - ROMPETROL RAFINARE S.A. (operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești), ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L. (divizia de retail – benzinării Rompetrol, depozite de carburanți) și KMG ROMPETROL S.R.L. (divizia de management a Grupului în România) - pentru finanțarea capitalului de lucru și pentru susținerea strategiei de extindere a activității comerciale, inclusiv pentru refinanțarea împrumutului sindicalizat existent, în valoare de 435 milioane de dolari.

Banca Comercială Română S.A. a acționat în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentație, garanții și creditor, alături de următoarele bănci: ING Bank N.V. prin ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București, Raiffeisen Bank S.A. și UniCredit Bank S.A. în calitate de Aranjori Principali Mandatati și creditori, Alpha Bank România S.A, în calitate de aranjor și creditor, precum și Garanti Bank S.A și OTP Bank România S.A, în calitate de creditori.

Facilitatea sindicalizată este garantată de către KMG International N.V. și va fi utilizată de entitățile din România ale Grupului KMG International pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru și pentru refinanțarea împrumutului sindicalizat existent, semnat inițial în anul 2015. Documentația prevede, de asemenea, o clauză de tip acordeon care va permite împrumutanților să acceseze noi fonduri de până la 600 milioane de dolari, în funcție de nevoile de finanțare necesare implementării strategiei de extindere a activității comerciale.

Rompetrol are un rol strategic în securitatea energetică a României

Instituțiile financiare creditoare au fost asistate de firma internațională de avocatură Clifford Chance, prin biroul său de la București, Clifford Chance Badea SPRL.

KMG International/Rompetrol are un rol strategic în securitatea energetică a României, cu obiective constante și oportunități de creștere pe plan regional și internațional. Rolul nostru este să susținem companiile care investesc în dezvoltarea angajaților, care creează și susțin locuri de muncă cu valoare adaugată, prin modernizare, retehnologizare și diversificarea portofoliului de produse”, a declarat Manuela Trisnevschi, Manager Departament Energie și Utilități, Corporate Coverage, BCR.

Această nouă finanțare sindicalizată arată capacitatea KMG International de a-și securiza sursele de finanțare de la băncile partenere și de a consolida poziția cheie a grupului pe piața energetică din România, dar și la nivel regional. De altfel, pentru noi, la BCR, este o prioritate să susținem companiile care stimulează potențialul României și să le oferim servicii de aranjare și administrare pentru finanțări sindicalizate complexe”, a declarat Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

Deținut integral de compania națională de petrol și gaze din Kazahstan – KazMunayGas, KMG International îşi desfăşoară principalele operaţiuni în Europa de Est şi Asia Centrală. Cu aproximativ 6.000 de angajaţi, principalele activităţi derulate de Grup constau în operaţiuni comerciale majore cu petrol şi produse petroliere (trading), rafinare şi petrochimie, distribuţie (retail) şi marketing, precum şi alte servicii în domeniul petrolului, precum foraj, servicii la sondă și servicii industriale integrate EPCM (inginerie, aprovizionare, construcţii, project management).

În România, Grupul operează rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare şi complexă unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (unic producător de bitum şi hexan în România), dar şi singura divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă reţea de distribuţie carburanţi în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia), cât şi prin diverşi parteneri din regiunea Europei Centrale şi de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite