România va exporta carne de porc în China de la sfârşitul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea românească este foarte apreciată pe piaţa chineză FOTO Adevărul
Carnea românească este foarte apreciată pe piaţa chineză FOTO Adevărul

Firmele româneşti vor putea exporta pe piaţa chineză carne de porc şi taurine vii  după data de 25 noiembrie 2013, când se vor semna protocoalele referitoare la aceste exporturi, cu ocazia Forumului Economic China-Europa Centrală şi de Est, desfăşurat la Bucureşti, în perioada 25-29 noiembrie 2013.

„Odată cu semnarea acestora (protocoale – n.r.) pot începe exporturile, dacă agenţii economici din România şi China şi-au armonizat condiţiile de export, respectiv tarifele şi cantităţile. Noi am armonizat certificatele, care de două săptămâni au fost deja expediate, respectiv câte 90 de certificate pentru fiecare tip de export, în fiecare punct de intrare în China“, a declarat Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit Agerpres.

Acesta consideră că până la finele acestui an vor fi armonizate şi certificatele pentru exporturile de preparate din carne de porc, din carne de vită, din lapte şi produse din carne de pasăre. „Cert este că se doreşte ca din România să fie importate absolut toate produsele din origine animală. Şi aici vorbim şi de carne de vită, de produse din carne de vită, de produse din pasăre, lapte şi produse lactate, carne de oaie, miere, vin sau furaje“, a adăugat Mănăstireanu.

Reuniunea miniştrilor din regiune, la Bucureşti

Forumul Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est va avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti, cu ocazia ediţiei din acest an a întâlnirii premierilor din China şi statele din regiune. 

La reuniune vor fi prezenţi aproximativ 1.000 de reprezentanţi ai sectorului privat, public şi de stat din China, România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Macedonia. De asemenea, la Forum va participa premierul chinez Li Keqiang, care va prezenta măsuri pentru promovarea cooperării Chinei cu ţările din regiune şi va discuta cu lideri din 16 state despre îmbunătăţirea cooperării.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite