România va atinge borna de 1.000 kilometri de autostradă. Cum arată tronsonul care ar putea fi inaugurat vineri FOTO

0
Publicat:

Asociaţia Pro Infrastructură anunţă că traficul pe lotul Nuşfalău - Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei, s-ar putea deschide în 22 septembrie.

Autostrada A3 Nuşfalău-Suplacu de Barcău
Autostrada A3 Nuşfalău-Suplacu de Barcău

Luăm ţipla de pe muzeul A3 Nuşfalău-Suplacu de Barcău şi atingem borna 1000. Când? Din informaţiile noastre pe 22 septembrie, dar data poate fi mutată. Constructorul bibileşte ultimele detalii, iar descărcarea provizorie dinspre Suplacu de Barcău este şi ea gata”, au transmis, duminică, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, termenul de finalizare, februarie 2023, a fost depăşit.

”Antreprenorul general, Nurol, nu s-a mişcat rău la acest prim contract pe care l-a câştigat în România, dar nici nu a reuşit o performanţă notabilă. Mai mult, aşa cum v-am spus de nenumărate ori, am fi putut circula pe cei 13,55 kilometri dintre Nuşfalău şi Porţ încă din luna iulie, dar oficialii CNAIR au tergiversat nepermis de mult rezolvarea birocraţiei aferente descărcării provizorii”, a mai transmis organizaţia.

Potrivit acesteia, odată cu această inaugurare, atingem borna de 1000 kilometri aflaţi în exploatare.

”Contorizăm 968,31 km de autostradă la care se adaugă cei 39,85 km de drum expres veritabil de pe DEx12 Slatina-Balş. 1008,16 km de drumuri de viteză şi... siguranţă. Aproximativ o treime din cei 3000 km cât ar trebui să avem în ţară pentru o reţea rutieră modernă”, au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km de autostradă, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău pe Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei.

El a arătat că, ”până la finalul anului viitor, minim 250 de km de autostradă vor fi daţi în circulaţie”.

"Până la finalul anului viitor, minim 250 de km de autostradă (vor fi daţi în circulaţie - n.r.). Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei, şi atingem acea bornă de 1.000 de km", a declarat Grindeanu.

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat o vizită de lucru pe loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti - Buzău, Mizil.

În context, Grindeanu a vorbit despre stadiul lucrărilor, punctând că pe lotul Mizil - Pietroasele este o întârziere, dar se aşteptată ca ritmul să fie sporit.

"Pe al doilea lot, Mizil - Pietroasele, dacă nu mă înşel, există o zonă de întârziere pe jumătatea care e în construcţie cu compania din Bulgaria. Şi acolo au fost blocaje de acelaşi timp, cum aminteam mai devreme, şi aici le-am dat termen ca într-o lună să văd un ritm crescut, fiindcă altfel nu vreau să intrăm într-o zonă pe care nu mi-o doresc. (...) Au fost depăşite toate obstacolele, ceea ce e important, şi unele dintre ele să ştiţi că nu au fost din vina companiilor care execută. Am mai spus lucrul ăsta, unele proiecte au fost făcute din birou, iar acele lucruri se văd în faza de execuţie. (...) Aceleaşi probleme le-am avut şi pe lotul celălalt, dar s-au depăşit. De aceea, mă aştept ca în următoarea lună ritmul să fie unul sporit. Resurse financiare există, nu e o problemă de bani. Deci, aici mă aştept să văd un ritm crescut", a subliniat ministrul Transporturilor.

Totodată, el a spus că ţinta este ca anul viitor să se circule pe autostradă de la Craiova până la Constanţa.

"Ideea este ca la anul, de la Craiova, cel puţin pe această variantă sudică, de la Craiova până la Constanţa să se poată circula pe autostradă. Acum venim pe zona aceasta de la Ploieşti încoace, pe primul tronson de la Dumbrava la Mizil - pe mare parte din el, lucrurile stau bine. Au fost deblocate toate lucrurile, au fost probleme cu gropile de împrumut, pânza freatică foarte sus, nivelul şi, de asemenea, descărcări arheologice foarte multe, neaşteptat de multe. Dar aici ritmul e unul care, să spunem, e mulţumitor. Sper să recupereze şi ultima parte de tronson", a adăugat ministrul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite