Autostrada care leagă Ungaria de România va fi finalizată în 2026 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O autostradă va lega Nyíregyháza, din estul Ungariei, de Satu Mare până la sfârșitul anului 2026, a anunțat János Lázár, ministrul Construcțiilor și Transporturilor, într-o conferință de presă privind autostrada M49 aflată în construcție, scrie hungarytoday.

Autostrada FOTO hungarytoday
Autostrada FOTO hungarytoday

János Lázár a precizat că, în zona Nyírmeggyes, Duna Aszfalt a început construcția primei secțiuni, de 28 de kilometri, a autostrăzii, care va fi construită în două etape, între autostrada M3 și granița româno-maghiară, cu o investiție de aproximativ 175 de miliarde de forinți (460,4 milioane de euro).

În continuare, a doua secțiune de autostradă, de 17,5 kilometri, va fi construită până la granița româno-maghiară, cu o investiție de 150-160 de miliarde HUF (394,7-421 de milioane EURO).

Ungaria a extins 900 de kilometri de rețea de autostrăzi începând din 2010, cu un cost de aproximativ 3.200 de miliarde de forinți (8,4 miliarde de euro).

Ulterior, continuarea acestor proiecte a trebuit să fie oprită aproape fără excepție, iar fondurile de stat au trebuit realocate pentru "obiective strategice".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite