România a câștigat la Tribunalul UE anularea unor corecții financiare aplicate de Comisia Europeană

0
Publicat:

România a câștigat în instanță anularea unor corecții financiare de peste 18,7 milioane de euro impuse de Comisia Europeană.

Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis, miercuri seara, că Tribunalul Uniunii Europene a dat câștig de cauză României într-o acțiune inițiată de țara noastră privind anularea unei decizii a Comisiei prin care se aplicaseră statului român corecții financiare de peste 18,7 milioane de euro.

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale salută hotărârea Tribunalului Uniunii Europene care a dat câștig de cauză României, la data de 18 ianuarie 2023, în cauza T-33/21. Procesul în acest dosar a fost inițiat de România care a vizat anularea unei decizii a Comisiei Europene prin care au fost aplicate statului român corecții financiare în cuantum de 18.717.475,08 euro, pentru plăți efectuate în favoarea bunăstării porcinelor în anii financiari 2017-2019 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013.”, anunță reprezentanții MADR.

Potrivit sursei citate, în urma demersului în fața instanței Uniunii Europene, aceasta a dat câștig de cauză României și a anulat decizia atacată în ceea ce privește întreaga sumă de 18.717.475,08 euro.

Hotărârea obținută este rezultatul foarte bunei colaborări dintre Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Reprezentarea juridică a statului român în cauza T-33/21 a fost asigurată de Ministerul Afacerilor Externe prin Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Echipa de juriști implicată a fost alcătuită din Emilia Gane, agent guvernamental, Loredana Bațagoi, șef al Serviciului Contencios UE, și Oana-Cătălina Ichim, diplomat, experții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale asigurând sprijinul tehnic în vederea pregătirii argumentației juridice a României.”, mai adaugă Ministerul Agericulturii.

Hotărârea Tribunalului UE nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Tribunalul General al Uniunii Europene, după intrarea în vigoare a tratatului de la Lisabona, Tribunalul, este o instanță specializată în cadrul Curții de Justiție a Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite